Partija demokratskog progresa, u kojoj lidersku poziciju postepeno preuzima mladi tajkun Draško Stanivuković, koji je za potpuno preuzimanje stranke, na koje se neće dugo čekati, pripremio ogroman novac, nakon verbalne podrške opoziciji u Srbiji i njihovim protestima sada to čini i finansijski, prenosi portal Infosrpska.

– Tako se mladi tajkun Stanivuković, plasirajući u javnost u BiH laž da zbog ugrožene bezbjednosti mora da napustu zemlju, prošlog vikenda obreo u Sremskoj Mitrovici gdje se sastao sa organizatorima protesta u ovom gradu, među kojima je i Nikola Ćorić iz Laćarka kod Sremske Mitrovice koji inače studira Medicinski fakultet u Banjaluci a u slobodno vrijeme se bavi organizacijom protesta protiv aktuelne vlasti u Srbiji – navodi se u tekstu.

Prema pisanju ovog portala, “Ćoriću, koji je inače poznat po tome što je već ‘dizao’ proteste u Sremskoj Mitrovici zbog cijene goriva, i njegovoj ekipi sada svu logistiku za proteste finansijski je direktno pružio Stanivuković”.

– Za početak mladi banjalučki tajkun je ‘iskeširao’ 20.000 evra Ćoriću koji se pred poznanicima pravda da su to navodno sredstva za pravljenje i dizajniranje čaša, koje namjerava da radi, iako svi znaju zašta su ta sredstva namijenjena – dodaje se u tekstu.

U tekstu se navodi da se mladi banjalučki tajkun Stanivuković, budući lider PDP-a kako sebe voli da predstavlja, u trenucima opuštanja hvalio drugovima u diskoteci Noks kako je u javnosti u BiH lažno plasirao vijesti da je njegova bezbjednost ugrožena i da mu je polupan automobil golf.

– Povjerio se da je priča o polupanom golfu medijski dobro prihvaćena i da mu je pomogla da ga niko više ne proziva za jaguar, mercedes, pa i be-em-ve koje, kako je rekao, inače vozi – prenosi portal Infosrpska.