“POSTOJE DVA SDS” Govedarica tvrdi da u njegovoj stranci djeluju dvije struje, jedna je u službi naroda, druga u službi vlasti

Nažalost, postalo je potpuno evidentno da unutar SDS-a postoje, ajde da tako kažem, dva SDS-a. Jedan je onaj pravi, istinski, izvorni i narodni SDS koji želi da bude u službi srpskog naroda i koji ne želi da učestvuje u daljoj razgradnji i devastaciji Srpske i njenih institucija i postoji onaj drugi, na sreću, manji SDS, koji zbog ličnih interesa pojedinaca ili grupa želi da bude u službi vlasti, kazao je ovo predsjednik SDS Vukota Govedarica.

On tvrdi da je proces unutarstranačkih izbora u Srpskoj demokratskoj stranci praktično već počeo i Milovan Bjelica ima priliku da se kandiduje za predsjednika.

– Ako dobije podršku, moći će da vodi SDS u tom smjeru o kojem govori – rekao je Govedarica u intervjuu za Glas Srpske.

Govedarica odbacuje zahtjeve unutarstranačkih oponenata da podnese ostavku i navodi da još razmišlja o tome da li će se kandidovati za predsjednika stranke. Govoreći o rezultatima prijevremenih izbora i porazu SDS-a u Doboju, tvrdi da izbori nisu bili regularni i da se dogodila velika krađa glasova.

– U Doboju u nedjelju nisu bili izbori, već razbojnička krađa u režiji političkog benda Obrena Petrovića. Ono sa čim su se susretali naši posmatrači i poniženja koja su pretrpjeli su nešto strašno. Ako naši posmatrači barataju cifrom od oko 17 000 izašlih na izbore, a zvanično je izašlo 35 000 ljudi, to najbolje govori o kakvoj krađi se radilo – rekao je on.

Negirao je vlastitu odgovornost za izborni poraz u oktobru prošle godine i odgovorio na stalne zahtjeve za ostavku, koji se mogu čuti od jednog dijela funkcionera SDS.

– Kada je riječ o opštim izborima, smatram da mi više od 280.000 glasova koje sam dobio kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, što je dva i po puta više nego što je dobila stranka i oko 60.000 više nego što je dobila koalicija koja me je podržavala, stvara obavezu da se ponašam politički dosljedno – rekao je Govedarica.

Na konstataciju da je poslije opštih izbora bio protiv bilo kakvih razgovora i saradnje sa SNSD-om, a sada je na čelu delegacije SDS-a koja čeka poziv na razgovore, Govedarica tvrdi da tu nema nedosljednosti.

– Biću potpuno jasan. Glavni odbor SDS-a je u novembru zauzeo stav da neće da pregovara sa SNSD-om o učešću u vlasti u Republici Srpskoj, a što se tiče nivoa BiH, zauzet je stav da smo u interesu Srpske otvoreni za razgovore sa svim političkim partijama, pa time i sa SNSD-om. Po čemu sam onda nedosljedan? – pita predsjednik SDS-a.

Srpskainfo