“VOLIO JE ŽIVOT, NIJE SE PLAŠIO SMRTI” Komšije Šabana Šaulića otkrile detalje iz njegovog života koji javnosti nisu poznati

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je poslije saobraćajne nesreće, gdje je imao svoj posljednji nastup. Iako je bio veika zvijezda, Šaban je bio veoma skroman i prizeman čovjek, što govore svi koji su ga poznavali.

Pjevač Šaban Šaulić, koji nas je napustio u nedjelju, nakon teške nesreće u Njemačkoj, većinu svog vremena provodio je na vikendici u Krčedinu, koja je bila njegova oaza mira.

Mještani ovog naselja za legendarnog muzičara imaju samo riječi hvale, a Šabanov komšija otkrio je kako je izgledalo kada Šaban dođe u Krčedin, piše Blic.

– Navikli smo da on dođe još početkom marta i sjedi do kraja septembra. Imao je dva čamca kojima je išao na pecanje. Po Krčedinu se priča da je posljednji put upecao soma od 25 kilograma. Uvijek kada bi imao veliki ulov, on odmah raspali roštilj i pozove sve iz sela, bio je vesele prirode. Ja im se nekad priključim, on uvek zove, takav je bio. Sa svima je htio da stane i popriča – priča komšija koji ne može da povjeruje šta se desilo, kao ni ostali mještani koji su takođe šokirani tragedijom.

Foto Milan Pilipović/RAS Srbija

– Cijeli Krčedin kuka za Šabanom, tek kad dođe vrijeme njegovog dolaska, shvatićemo kolika će rupa ostati bez njega. I dalje ne vjerujemo da više nije živ, svi smo misili da je u pitanju lažna vijest. Mnogi su znali da je imao problem s tom stomačnom aortom i da je bio bolestan. Ljekari su mu tad zabranili da pije, ali volio je da popije po 2, 3 rakijice. Nikad ga nisam vidio da se opija. Volio je život, nije se plašio smrti. Niko nije pomišljao da se ovako nešto može dogoditi – priča potreseni komšija, prenosi “Espreso”.

Šaban je preko zime boravio u kući na Dedinju, a za to vrijeme njegov prijatelj s Dunava brinuo je o vikendici.

– Umio je da sedne sam ispred kuće, zagleda se u rijeku i zapjeva za svoju dušu. Bio je pravi boem i komšija. S njim sam mogao da pričam o bilo čemu, nije bio nadmen, već potpuno prirodna osoba. Kad god ga je nešto mučilo, dijelio je to s nama, uvijek je bio otovoren. Sve koje voli preselio je ovdje, a i oni koji nisu živjeli tu, često su ga obilazili. Zorica i Kemiš su često dolazili, a u restoranu pored vikendice često je pravio žurke. Posljednji put je tu pravio proslavu i doveo je dvadesetoro ljudi sa estrade, bilo je baš veselo – kaže čovjek koji je čuvao Šabanu vikendicu, ali je zamolio da ostane anoniman.

(Blic)