DODIK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM “Ne može se napraviti vještačka barijera negdje na Drini i reći da je to neka druga država”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o razvoju situacije po pitanju Kosmeta i poručio da će Srbija i Republika Srpska nastaviti da djeluju jedinstveno i da daju jedinstvene odgovore.

Vučić i Dodik su se sastali u Predsjedništvu Srbije i razgovrali o svim strateškim pitanjima vezanim za opstanak srpskog naroda.

– Ovo su redovne konsultacije koje imam sa predsjednikom Vučićem i to je bila prilika da procjenimo razvoj situacije – rekao je Dodik u ambasadi Rusije.

Dodik kaže da su na sastanku procjenjivali razvoj situacije “nakon svih ovih posljednjih poznatih stavova i nekih koji dolaze”.

– U svakom slučaju želim da kažem da ćemo nastaviti jedinstveno da djelujemo i da, što se mene tiče, dajemo jedinstvene odgovore na te izazove – poručio je Dodik.

Kako kaže, stavovi i ponašanja onih koji su kreirali dugogodišnju krizu ovde pokušavaju da ostanu isti.

– Dakle, ne želi se prihvatiti status Srbije i stavovi u pogledu rješavanju Kosova i Metohije i cijelog srpskog nacionalnog i državnog pitanja. I pokušaji da se ubrzaju stvari u vezi rješavanja KiM dolaze od onih koji žele da naprave rješenja koja nisu u skladu sa stavovima i interesima same Srbije – naveo je Dodik.

On kaže i da u tom pogledu Srbi u Republici Srpskoj, kao i on kao predsjedavajući Predsedništva BiH imaju interes da veoma studiozno posmatraju razvoj te situacije.

– Neprihvatljivo je danas da bilo kakvi pokušaji omalovažavanja Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa budu na sceni. Republici Srpskoj i srpskom narodu u cjelini je veoma stalo da Srbija bude uvažavana i da bude sa stanovišta njenih interesa afirmisana. Ne može se napraviti vještačka barijera negdje na Drini i reći da je to neka druga država – poručio je Dodik.

Mi imamo život koji je imanentan jednom narodu, naglasio je Dodik.

– Mi smo svi Srbi i jednako, iako to mnogi stranci ne razumiju, zainteresovani smo za pitanje kao što je Kosovo, kao i svi ljudi koji žive ovdje – rekao je Dodik Tanjugu.

Dodik je, takođe, rekao da je upoznao predsjednika sa situacijom u BiH i naveo da u BiH postoji namjerna opstrukcija formiranja vlasti i želja da se izbaci srpska politička reprezentacija koja je dobijena na izborima.

– Dakle, mi smo konstituisali sve naše organe, ali ostaju Bošnjaci koji pokušavaju da zadrže staru strukturu nadajući se da će neki stranci doći nešto da urade u korist njih. Naravno, to je davno prošlo vrijeme – zaključio je Dodik.

Tanjug/Srpskainfo

Preporuka

Dodik: Zainteresovani smo da PDP uđe u vlast na bh...
views 17
U sjedištu SNSD-a u Banjaluci održan je sastanak rukovodstva ove stranke sa delegacijom PDP-a, na kojem je razgovarano o učešću PDP-a u vlasti na nivo...
Odgovor SDS-a o učešću u vlasti na nivou BiH u nar...
views 15
U sjedištu SNSD-a u Banjaluci održan je sastanak rukovodstva ove stranke sa delegacijom SDS-a. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon ...
DOGOVOR O FORMIRANJU SRPSKOG BLOKA Počeo sastanak ...
views 31
Počeo je sastanak delegacija SNSD i PDP koje predvode predsjednici stranaka Milorad Dodik i Branislav Borenović. Očekuje se da ključna tema...
DODIK U SIJEKOVCU Republika Srpska je naš život i ...
views 11
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smiju biti zaboravljeni i d...
ČAVIĆ PRAVI ČISTKU Pljušte smjene i otkazi u “Elek...
views 229
Rukovodilac i tehnički rukovodilac u Radnoj jedinici (RJ) „Elektrodistribucija“ Banjaluka Mirko Šurlan i Dragomir Špikić smijenjeni su, a iduće sedmic...
Ustavni sud BiH u četvrtak ponovo o 9. januaru ...
views 11
Ustavni sud BiH trebalo bi da na dvodnevnoj plenarnoj sjednici koja počinje u četvrtak, 28. marta, razmatra zahtjev devet delegata u Vijeću naroda Rep...