Nermin Rustempašić, koji je u Novom Travniku 7. decembra 2018. godine, upravljajući pijan „opel astrom“, pregazio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te još troje djece povrijedio, još nije psihijatrijski vještačen kako bi bilo utvrđeno je li kobne noći bio uračunljiv.

Potvrdila je ovu informaciju njegova advokatica Branka Praljak, koja ga je prekjuče posjetila u Kaznenopopravnom zavodu u Busovači, gdje je pritvoren već dva i po mjeseca.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se 7. decembra oko 20.30 sati kada je Rustempašić udario ženu i četvero djece dok su se kretali trotoarom.

Utvrđeno je da je Rustempašić u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi. Istraga koju vodi Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona još traje, a u toku su vještačenja koja se odnose na Rustempašićevo vozilo.

– Neuropsihijatar nije dolazio. Da jeste, ja bih znala, a i Rustempašić bi mi javio. Njemu je pritvor i dalje na snazi. A hoće li tužioci utvrđivati je li u trenutku nesreće bio u stanju uračunljivosti, vidjećemo. Uglavnom, u vezi s tim niko nije dolazio – kaže Praljak za Avaz.

Potvrdila je da Rustempašića u pritvoru posjećuju članovi porodice, ali nije mogla otkriti u kakvom je on stanju, s obzirom na ranije informacije da je on i liječeni narkoman.

Srpskainfo