Počele pripreme za 13.Likovnu koloniju

sdr
Konstituisanjem Organizacionog odbora u Gradskoj upravi Prijedor počele su pripreme za 13. likovnu koloniju “Sreten Stojanović”.

Na prvoj sjednici Odbora kojoj je predsjedavao gradonačelnik Milenko Đaković, kao predsjednik Odbora usvojeni su Pravilnik i propozicije o organizovanju likovne kolonije.
Na sjednici je dogovoreno da je izvršni organizator i nosilac aktivnosti kolonije ove godine Muzej Kozare, a selektor Janko Orač, afirmisani slovenski slikar koji je bio član žirija Prvog Međunarodnog bijenala.

Ove godine je planirano gostovanje slikara iz Slovenije, a riječ je o kvalitetnim i afirmisanim umjetnicima i selektoru koji imaju dobru reputaciju, zaključeno je na ovoj sjednici Organizacionog odbora.

Planirano je da na Koloniji učestvuje 8 slikara i jedan likovni kritičar, a suština koncepta je kvalitetna i dobra izložba i djela koja ostaju.

Na sjednici je predloženo da se sredstva predviđena za 13. likovnu koloniju prebace na račun Muzeja Kozare, kako bi se lakše i brže realizivale planirane aktivnosti.
Pored gradonačelnika Milenka Đakovića kao predsjednika Organizacionog odbora , za članove Organizacionog odbora imenovani su i Zoran Radonjić, Zoran Stanić , Boris Eremić, LJiljana Babić , Monja Kasalović i Dragan Vučenović .
U Izvršni odbor imenovani su: Zoran Radonjić, Aleksa Milić i Zoran Stanić.

prijedorgrad.org