RAZGOVARALI O STRATEŠKIM PITANJIMA Vučić i Dodik se sastali u Beogradu, pa prisustvovali proslavi Dana branioca u ambasadi Rusije

Beograd, 3. aprila 2018. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastali su se u Predsjedništvu Srbije. Nakon sastanka, Vučić i Dodik prisustvuju proslavi Dana branioca otadžbine u ambasadi Rusije u Beogradu.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su razgovarali o svim strateškim pitanjima vezanim za opstanak srpskog naroda, saznaje Tanjug.

Nakon sastanka, Vučić i Dodik prisustvovali proslavi Dana branioca otadžbine u ambasadi Rusije u Beogradu.

Proslava Dana otadžbine, koju organizuju ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i izaslanik odbrane pukovnik Andrej Sobakin, počela je intoniranjem ruske i srpske himne.

Tom prilikom ambasador Čepurin je rekao da Rusija podržava neutralni status Srbije kao i mirno rješenje kosovskog problema uz poštovanje međunarodnog prava.

Svečanosti su prisustvovali i ministri u Vladi Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević i Nenad Popović, kao i patrijarh srpski Irinej.

Tanjug