U banjalučkom Okružnom sudu počeo je glavni pretres u slučaju pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Svjedočio je Kovačević koji je detaljno opisao kako se i na koji način dogodio napad na njega. Ponovio je da je prvooptuženi Marko Čolić jedna od osoba koja ga je napala i brutalno pretukla ispred zgrade u kojoj živi, u julu prošle godine.

Svjedočila su i dva sudska vještaka o povredama Kovačevića, jedan od vještaka potvrdio da je riječ o teškim tjelesnim povredma. Drugi vještak govorio je o vještačenju bioloških tragova pronađenih na teleskopskim palicama kojima je Kovačević pretučen. Tvrdi da je pronađeni DNK-a pripada Kovačeviću, ali i osumnjičenom Čoliću. Na kraju ročišta odbrana je zatražila i i da Čoliću bude ukinut privor u kome je šest mjeseci.

Thumbnail

Suđenje je obilježilo i konstantno ponavljanje pitanja advokata kako oštećenom tako i vještacima, zbog čega je sudsko vijeće nekoliko puta moralo da reaguje.

Optuženom Čoliću je smetalo i prisutvo medija, za čije prisustvo nije bio saglasan, pa je tako dozvoljeno snimanje ročišta što je ranije odobreno od predsjednika suda dok je fotografisanje zabranjeno od strane sudskog vijeća.

Nakon davanja iskaza u sudu, Vladimir Kovačević je izjavio da ne bi da komentariše tok suđenja. Jedino što očekuje je da postupak do kraja bude pravičan i da se u konačnici donesu imena nalogodavaca napada.

ATV