Vukanovićevi novi prijatelji

Spisak njegovih prijatelja je podugačak. Iznenadi nas svako malo Nebojša Vukanović novim poznanstvom. I drugarstvom. Nije bitno što se radi uglavnom o presuđenim kriminalcima, delikventima i razbojnicima. Nek se čovjek druži…

Treba li se uopšte i pozivati na staru narodnu poslovicu „s kim si takav si?“

A Vukanović je nastavio utabanim  stazama. Samo je ovih dana Suvaru i ostalu kompaniju zamijenio novim kriminalcima – takođe banjalučkim.

banjalučkim.

Ponovo je  u odabranom društvu. I u miljeu kojem pripada. Ispija narodni poslanik po kafićima glavnog grada Srpske kafe sa novim pajtosom – Milenkom Milojevićem – zvanim Lene.

Treba li reći da je Lene presuđeni kriminalac  optužen za  čak 54 krivična djela  uključujući falsifikovanje, iznudu, utaju….

Postavlja se pitanje o čemu  trebinjski  „Robin Hud“  razgovara sa delikventom  i ekspertom za prevare, toliko dugo i tako  često?I zašto silno želi da postane ministar policije?

Kako bi nedužne strpao iza rešetaka a kriminalce pustio vani?

Kako bi stvorio infrastrukturu za naredne izbore?

Jer ko normalan i pošten može više da radi za Vukanovića – ma iz koje partije dolazio i ma  koga predstavljao?

Osim kriminalaca niko!   Zato i ne čudi što je okupio  novu ekipu.

Od čovjeka koji je zloupotijebio mikrofon i tabao sebi teren za političku karijeru, skupljao bodove manipulišući ljudima, zloupotrebljavajući ličnu muku i nedaće, Vukanović je stigao do političara – nezavisnog kandidata, navodno poštenog čovjeka, „čista obraza i ruku“.  Makar je tako trebalo da bude predstavljen širokim narodnim masama, a  da se ne lažemo u stvaranju lažnog identiteta i imidža svesrdno  su mu pomogle sve tadašnje kolege pripadnici sedme sile.

Vukanovićev put obmane i laži nastavljen je prelaskom nezavisnog u zavisne – priključivanjem SDS – u čije je rukovodstvo i članove ne malo puta kritikovao i prozivao. Prvo javno slikanje s njima i prelazak pod skute Mladena Bosića i mjesečna zarada od  nekoliko hiljada KM  u Sarajevu trebalo je da opomene da se nešto ne uklapa u sliku „Robin Huda“, viteza koji je, kako je sam ponovio hiljadu puta, golim prsima išao protiv stranačke mašinerije.

Ipak, stranačka zastava je  Vukanoviću preuska  i premala da bi pod nju stao, bila SDS – ova, PDP – ova, ili neka treća. Nebitno je. On je solo igrač – slava meni a partijska infrastruktura, mladi nezadovljni ljudi, prijatelji, kolege samo su sredstvo da se stigne do cilja. I naravno kolateralna šteta.

Ali ovde se postavlja jedno pitanje? Zašto neustrašivi Vukan koji godinama proziva, lažno optužuje poziva na linč, morališe, galami nikada nije pomenuo niti jednog kriminalca? Zašto se u svojim  tekstovima nije osvrnuo na mafiju, ljude koji su bezbjednosno interesntni i opasni?

Zato što sarađuje s njima.

I to je već jasno kao dan.

Trebalo je da bude i onda kada je presuđenom kriminalcu i bjeguncu Goranu Suvari odnio torbu tešku 50.000 evra. Porijeklo novca naravno nije poznato.

Onda kada je tražio da ga počasti sa hiljadarkom.

I onda kada to nije demantovao. Ne zato što je uslikan i otkriven nego zato što je u glavi stvorio nakaradne dvostruke aršine. Zato što njegov navodni cilj opravdava sredstva, a to uključuje i krađu, prevaru, iznudu….

I zato što je njegova deviza da se kriminal kriminalom  raskrinkava!

Sada kao parlamentarac u NSRS, dok drži govore i morališe, vodi medijski rat sa kolegama iz svog kluba, pokušava da satanizuje i na svaki način omalovaži kolege iz klupa, glumi pravičnog i poštenog čovjeka,  taj isti Vukan sarađuje sa kriminalcima i presuđenim delikventima.

Kakva je uloga SDS – a i PDP – a u njegovom „političkom usponu“?

Ima li  Vukanović zaista podrku SDS – a?  Partije čije je prvake u Hercegovini  počistio na prethodnim izborima kako bi se dokopao poslaničkog mandata? SDS – a  kojeg se danas stidi i ne pominje ga niti u jednom svom obraćanju?

Hoće li za njega glasati  mladi članovi čiju je infrastrukturu iskoristio, a njih optužio za kupovinu diploma i samim tim diskreditovao i eliminisao? Hoće li lider stranke u Trebinju (Borivoje  Ninković – ako iko više zna kako se zove) koji je zarad njega postao nebitan i nevidljiv jer šef bez harizme i autoriteta (treba li reći Vukota Govedarica) jasno rekao čije se ime se mora zaokružiti.

Dva vuka, i nisu ništa drugo nego vukovi – samotnjaci.

E sad kada je došao glave SDS – u zajedno sa predsjendikom Vukotom, prešaltao se na PDP.  15 – ak dana kampanje pitali smo se ko je opozicioni kandidat za izbore – Vukan ili Borjan.

Oni naivni povjerovali su da je Vukanovo promovisanje u službi Borjanovog cilja. Oni malo iskusniji povuki su ručnu na vrijeme. Borjan je ispao kolateralna šteta. Ali ko njega šiša. Zezao se Nebojša Vukanović i sa mnogo ozbiljnijim facama.

Dobio je Borjan Vukanovića u svom izbornom štabu, ali izgubio je Vučurevića koji je,  da se ne lažemo,  ostao jedini čovjek od autoriteta u trebinjskom PDP – u, ma koliko to tragično zvučalo.

E kada je Vukanović odradio ličnu kampanju, snimajući se i fotografišući  po svim mjesnim odborima i promocijama Partije demokratskog progresa, priređujući večere i doručke u svojoj kući za lidere partija i malobrojne pristalice, pozirajući za nalovnice svih medija odlučio je da se obrčuna i sa posljednjim bastionom krhkre opozicije.

U izbornoj noći , baš on,  stao je pred kamere i dao izjavu. On je očekivao, on je mislio , on se nadao…on, on, on… ima li mu kraja? Drznuo se i da umjesto doktora Borjana izjavi da je zadovoljan sa osvojenih 35 odsto glasova. I dodao da je planirao 40. Ko je Nebojša Vukanović da planira i šta je Borjan bio u ovom slučaju? Probni balon?

Ponižavajuće!

Već sljedeći dan, prvi nakon glasanja,  osuo je Vukan  paljbu i objavio otvoreni rat Slavku Vučureviću, istom onom sa kojim se prije dvije nedjelje grlio i smijao.

I tako je započeo konačni obračun. Eliminisati lidera PDP – a i otvoriti sebi put za predstojeće izbore 2020. godine.

Ne smijemo zaboraviti da je Vukan nekada davno kao dječak odsanjao da će biti gradonačelnik Trebinja, a on očito je, san i javu ne razlikuje.

I ako u tome treba da mu posluže kriminalne strukture, presuđivani delikventi, falsifikatori, prevaranti,  nema problema, jer kao što smo već gore naveli „Cilj opravdava sredstvo, a njegov je cilj fotelja prvog čovjeka Trebinja“!

Preporuka

Kovačević: Sutra sastanak rukovodstva SNSD-a sa de...
views 14
U Banjaluci će sutra biti održani sastanci rukovodstva SNSD-a sa delegacijama SDS-a i PDP-a na kojima će biti razgovarano o učešću ove dvije partije u...
Večernje novosti: Govedarica na raportu kod Amerik...
views 100
Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica trebalo bi da se sutra sastane sa predstavnicima američke administracije kako bi, kako saznaj...
Teslić: Politička kriza ne jenjava, na pomolu demo...
views 55
Politička kriza u Tesliću ne jenjava, a ulje na vatru mogli bi da doliju navodne demonstracije koje planiraju stranke i ljudi okupljeni oko načelnika ...
Pismo upućeno Paviću je PODVALA onih koje smo iskl...
views 151
Pismo koje su članovi DNS uputili navodno lideru stranke Marku Paviću je podvala onih koji su isključeni iz partije, tvrdi u izjavi za Srpskainfo potp...
Slobodni strijelci svakodnevno urušavaju stranku (...
views 235
Slobodni strijelci svakodnevno urušavaju stranku, a mediji prenose izjave naših pojednih članova, koji direktno ili indirektno, iz samo njima znanih r...
DNS tvrdi da ostaje vjeran koaliciji sa SNSD i opt...
views 211
Demokratski narodni savez i dalje ostaje čvrsto na svojim proklamovanim politikama, saradnji sa koalicionim partnerima, prije svega SNSD, svjesni činj...