Vulin i Dačić oštro odgovorili na izjavu američkog ambasadora zbog Venecuele: Na kojoj ste vi strani istorije kad podržavate Kosovo?

Skat je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli “na pogrešnoj strani istorije”

Na izjavu američkog ambasadora Kajla Skata, da se po pitanju situacije u Venecueli Srbija nalazi na pogrešnoj strani istorije, odgovorili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Dačić je cinično konstatovao da su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo.

– Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata – rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za “Novosti”.

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da odredjuje ko je predsednik.

– Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem – kazao je Dačić u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.

Srbija je podržala predsednika Madura Foto: Tanjug/AP

Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije. Srpski narod nikada nije pogrešio u izboru. Tamo gde su Srbi, tamo je i pravo i pravda, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije po pitanju Venecuele.

– Kada sledeći put, ambasadore Skat, poželite da delite lekcije Srbiji, setite se da Srbija sama bira prijatelje, da Srbija nije kolonija i da ste posle bombardovanja Srbije izgubili svako moralno pravo da govorite o pravu i pravdi. U zemlji u kojoj ste gost, bolje bi vam pristajala skromnost od bahatosti – naveo je Vulin sinoć u izjavi za javnost.

Skat je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli “na pogrešnoj strani istorije”.

– Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije – poručio je Skat.

(Telegraf.rs)

Preporuka

NATO CINIZAM Stoltenberg: Bombardovanje nije bilo ...
views 31
NATO intervencija 1999. godine nije bila uperena protiv naroda u Јugoslaviji već je njena uloga bila da zaštiti civile u širem regionu, ocjenjuje u pi...
Mandić i Knežević tvrde da je proces montiran i an...
views 9
Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević poručili su tokom iznošenja završnih riječi na suđenju za pokušaj državnog udara i teroriza...
Priština pokreće istragu o brutalnom hapšenju Đuri...
views 23
Godinu dana od akcije kosovske policije na sjeveru Kosova, kada je na brutalan način uhapšen direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, privremene priš...
Goldštajn: Јandrokovićeve laži o Blajburgu
views 21
Hrvatski istoričar Ivo Goldštajn kritikuje predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Јandrokovića zbog stavova o Blajburgu i poručuje da ustaše nisu bile n...
Haradinaj smijenio Srpkinju zbog objave o NATO bom...
views 61
Zamjenica ministra pravde Vesna Mikić iz Srpske liste smijenjena je sa ove pozicije zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju, prenosi Kossev. ...
Volf: Velike sile se rehabilituju preko srpskih le...
views 15
Srbija se širom Evrope predstavlja kao uzrok evropskih nedaća u posljednjih 100 godina, sve sa ciljem da se rehabilituju velike sile za grijehe iz pro...