U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati pretežno sunčano, ali hladno vrijeme uz jak, na udare i olujni vjetar.

Tokom dana na sjeveru će duvati jak sjeverni vjetar. Na planinama i na jugu očekuje se da udari vjetra budu veći od 65 kilometara na čas, a ponegdje na tom području i do 90 kilometara na čas, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jak vjetar će dodatno stvarati osjećaj hladnoće, posebno na planinama i u Hercegovini, ali se prema večeri očekuje njegovo slabljenje.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus jedan do četiri, na planinama oko minus šest stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima, dok je u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperatura vazduha jutros je u svim krajevima bila ispod nule. Na Bjelašnici je u 7 časova izmjereno minus 20 stepeni, na Čemernu minus 14, u Kalinoviku minus 12, na Sokocu i na Ivan Sedlu minus 11, u Gacku minus deset stepeni Celzijusovih.

Na Mrakovici je bilo minus devet, u Sarajevu i Livnu minus osam, u Istočnom sarajevu, Mrkonjić Gradu, Srebrenici i Bugojnu minus sedam, u Šipovu i Tuzli minus šest, u Rudom minus pet, u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Višegradu, Bileći, Krupi na Uni, Ribniku, Gradačcu i Sanskom Mostu minus četiri, u Prijedoru, Trebinju, Srpcu i Širokom Brijegu minus tri, u Novom Gradu, Bihaću i Grudama minus dva i u Mostaru minus jedan stepen Celzijusov.

Visina snijega na Han Pijesku jutros iznosi 51 centimetar, na Čemernu 35, a na Sokocu dva centrimetra.

SRNA/Srpskainfo