Hladan talas koji je danas zahvatio Srpsku i region, sutra donosi još hladnije vrijeme, a jutarnja temperatura spustiće se i do minus 15 na planinama.

Prognoza meteorologa pokazuje da nas sutra ujutru očekuje umjeren do jak mraz, dok će tokom dana preovladavati i hladno, sa jakim sjevernim vjetrom u planinama, te jakom burom u Hercegovini.

Ujutro će u većini predjela biti vedro ili s malom do umjerenom oblačnošću, te hladno, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS.

Minimalna temperatura vazduha kretaće se od minus 10 do minus četiri, na planinama od minus 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od nula do pet, na jugu do devet, a na planinama od minus šest stepeni.

U ponedjeljak kreće blagi porast jutarnje i dnevne temperature, a naredih dana preovladavaće umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prvog dana sedmice koja je pred nama, najviša dnevna temperatura će se kretati od tri do osam stepeni, na sjeveru do deset, a na jugu do 13, dok će na planinama biti od minus tri stepena.

U utorak ujutru minimalna temperatura vazduha biće od minus tri do dva, na istoku i u planinama do minus devet stepeni. Najviša dnevna kretaće se od sedam do 12 stepeni, na jugu do 15, a na planinama od jedan stepen.

Srijeda ujutru donosi pretežno do potpuno oblačno i prohladno vrijeme. Biće  vjetrovito uz umjeren do jak sjeverac.

Srpskainfo