Orkanska bura u Dalmaciji i dalje pravi veliku štetu, posebno na području Splita i Makarske, javljaju hrvatski meidji.

Orkanska bura u Splitu srušila je stablo na šleper i automobil. Vatrogasci režu grane kako bi došli do vozila. Bura je u Šibeniku pobacala ograde kod gradilišta podzemne garaže na Poljani.

Thumbnail

U Makarskoj je izmjeren udar bure od 191 kilometar na sat. Za poređenje, uragan kategorije 3 ima brzine vjetra od 178-209 kilometara na sat, prenosi 24sata.hr.

Slobodna Dalmacija javlja da je Makarskoj odvaljen dio Superkonzuma odnosno da se urušio panel zid pri čemu su se u prodavaonici srušile police, u Šimićevoj ulici na splitskim Blatinama pali su motocikli, uz Vukovarsku u Splitu su prevrnuti kontejneri.

Zbog jake bure pukao je dio konstrukcije na Marini Frapi. Čitaoci Dubrovnik Insidera javljaju da cijelim putem oko Pomorske škole i Orsana lete dijelovi plastike Marine Frape te se građani pozivaju na oprez.

Bura je i u Dubrovniku čupala stabla, bacala montažne objekte, motore, uništila dječija igrališta, parkirane automobile. Grad je pun iščupanih grana, ne može se voziti.

Hitne službe jutros imaju pune ruke posla. Gorjelo je na Mljetu, u Čilipima, Drveniku, srećom, požari su, uprkos jakoj buri, uspješno ugašeni, javio je Libero portal.

ATV