Komentarišući spekulacije oko obezbjeđenja srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da postoji dogovor sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i da za sada to sasvim dobro funkcioniše.

 

On je podsjetio, da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao da “jedino vjeruje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i da ne želi da ga obezbjeđuju ljudi koje nikada u životu nije vidio”. Lukač je naglasio da je za bezbjednost Milorada Dodika i dalje odgovorno obezbjeđenje, koje je taj zadatak imalo i dok je on bio predsjednik Republike Srpske.

– Oni su svaki dan s njim i ulaze normalno i u Predsjedništvo, imaju pravo na oružje i ovlaštenja koja im niko ne može da oduzme, jer zakonom je to dozvoljeno. Postoji dogovor sa Direkcijom; jedno njihovo vozilo se uključuje sa njihovom pratnjom u obezbjeđenje predsjedavajućeg Dodika, a to tako sada funkcioniše i nema nikakvih problema – naveo je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lukač je napomenuo, da nemaju argumenata oni koji od toga hoće da naprave neki novi problem, jer sve ovo sasvim dobro funkcioniše i za sada svi vrše svoje zakonske funkcije i obaveze.

RTRS