Mirko Popović ponovo pobjednik “Lažijade”

Mirko Popović iz Omarske pobjednik je 28. lovačke “Lažijade”, manifestacije u kojoj se takmičari nadmeću u izmišljanju nevjerovatnih lovačkih priča.

Njemu je titulu “najlažova” donijela priča o događaju sa “safarija kod brata u Africi i lovu na zmiju – bou i majmune koji mu skandiraju nakon što je akcija uspješno završena”.

“Stvarno je sve istina i da imam brata tamo i da sam išao kod njega, jedino što ja nisam lovac i uvijek ponavljam da ovo nisu laži nego šaljive priče koje su tu da uvesele nas i sve goste”, rekao je Popović.

Ova jedinstvena lovačka manifestacija, koju tradicionalno organizuje Lovačko udruženje “Srndać” iz Omarske, privukla je i ove godine veliki broj ljubitelja lova iz Republike Srpske, Srbije i Slovenije.

Centralni događaj večeri, kao i svake godine, bilo je takmičenje u pričanju lovačke priče, a Popović je dobro nasmijao sve prisutne u salonu “Peti neplan”, gdje je sinoć održano ovo druženje lovaca.

Među devet ispričanih priča najbolja je bila Popovićeva, koji kaže da nije uvijek sve do priče koliko do načina kako se ona prezentuje.

“Sve ovo je jedan lijepi običaj, da se lovci sastanu, druže, zapjevaju i odmore od svakodnevnih obaveza”, rekao je Popović.

Potpredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Predrag Ljubičić izjavio je novinarima da je ovo jedan od poznatijih skupova lovaca u Srpskoj.

“Ovo je već skoro tri decenije jedinstvena prilika da se okupimo u ovako velikom broju, družimo, proveselimo, nasmijemo i dočekamo kolege lovce iz drugih krajeva”, rekao je Ljubičić.

Organizator ove manifestacije je Lovačko udruženje (LU) “Srndać” iz Omarske, a kao i prethodnih godina u gostima su im bili članovi LU “Trest” iz Petrovca na Mlavi, te članovi LU “Fazan” iz Stare Pazove koji su bili pobjednici u pripremi lovačke čorbe na manifestaciji “Dani zime na Kozari”.

ATV

Preporuka

SVI SA SVIMA DOGOVARALI PODRŠKU U Prijedoru se vod...
views 200
Sjednica Skupštine grada Prijedora koja je najavljena za srijedu možda će biti odgođena zbog dogovora o koaliciji koje vode političke partije u ovom g...
VRH SNSD i Gradski odbor SNSD Prijedor u Omarskoj ...
views 171
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je SNSD najmoćnija organizacija i da se ponosi Aktivom žena koji okuplja brojne aktivistkinje, veoma od...
Kozara: “Pozdrav proljeću” okupio 2.00...
views 180
Tradicionalni planinarski pohod "Pozdrav proljeću" danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz 93 planinarska društva iz regiona. Direktor Nac...
600 planinara na ovogodišnjoj “Cremušijadi&#...
views 79
U organizaciji Planinarskog društva „Mrakovica“ iz Kozarca kod Prijedora danas je na Debelom brijegu kod Kozarca, mjestu gdje se nalazi i Planinarski ...
Prijedorčanin Mirko Kaurin: Život u Srpskoj nema a...
views 634
Јedan Srbin, mladi građevinski inženjer, Mirko Kaurin, zaposlen u Prijedoru, u dalekom Kataru bio je angažovan na izgradnji stadiona na kojem će 2022....
GRADSKA VLAST SE PREDOMISLILA U ovom prijedorskom ...
views 278
U prijedorskom naselju Pećani stanari i ove godine siju baštu iza zgrada koja se nalazi u blizini gradskog bazena. Gradska uprava je jesenas, ali i pa...