Obilježeno 25 godina od osnivanja Sedmog odreda Specijalne brigade policije (VIDEO)

Jedinstveni i složni u ratu i miru. Kod nas riječ čast nije zaboravljena. Poručeno je ovo sa obilježavanja 25 godina od osnivanja Sedmog odreda Specijalne policije. Ratni komandant kaže da su borci tog odreda bili hrabri, odvažni i disciplinovani i da im je cilj bio da ostanu na svom ognjištu i u miru živjet u Republici Srpskoj.

“Dali smo veliki doprinos kada je u pitanju stvaranje RS, zajedno sa svojim saborcima, MUP-om i Vojskom Republike Srpske”, kaže ratni komandant Sedmog odreda Specijalne brigade, Zlatko Brdar.

Sedmi odred je bio najmlađi u sastavu Specijalne policije i dao je veliki značaj u odbrani Republike Srpske, kaže ministar unutrašnjih poslova. Naglašava da je obaveza svih da čuvaju sjećanje na junake koji su stradali u borbama.

“Mnogi od njih su napravili junačka djela u stvaranju rs i u bor bi sa svojoim braćom za ono što dsnas imamo. Mi to neikada nećemo zaboraviti. to je naša obaveza i generacija poslije nas”, rekao je Dragan Luka, ministar unutrašnjih poslova.

Na obilježavanje godišnjice došao je i predsjednik Boračke organizacije. Milomir Savčić ističe da se moramo sjećati borbe za stvaranje Republike.

“Uspjeli smo u tome u najvećoj mjeri, sačuvali smo najveći dio teritorije koja je pripadala srpskom narodu, sačuvali smo najveći procenat srpskog stanovništva za razliku od nekih prethodnih ratova”, kaže Milomir Savčić, predsjednik BORS-a.

Sa obilježavanja godišnjice iz Prijedora danas stiže poruka da je u Republici Srpskoj najvažnije jedinstvo  da svi moraju da se bore za nacionalne interese. Svečanoj akademiji prethodili su parastos i polaganje vijenaca na centralni spomenik poginulim borcima. Sedam pripadnika prijedorskog Odreda Specijalne policije dalo je život za Republiku Srpsku. Ukupno su stradala 782 pripadnika Brigade.

ATV