U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati sunčano i prohladno vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću, a jak vjetar duvaće u planinama i u Hercegovini.

Ujutro se očekuje mraz, na sjeveru će biti promjenjivo oblačno vrijeme, a u većini ostalih krajeva vedro ili sa malom do umjerenom oblačnošću, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Јutro će biti hladno, ali nešto toplije nego danas.

Oko podneva na planinama i na istoku će biti uslova za kratkotrajno provijavanje snijega, a u ostalim predjelima biće sunčano, a na jugu sunčano i vjetrovito.

Tokom dana biće sunčano i prohladno vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću, uz rast dnevne temperature u odnosu na prethodni dan, dok će u višim predjelima biti hladno.

Јutarnja temperatura od minus šest do minus jedan, na planinama minus 13, a najviša dnevna od tri do osam, na sjeveru i jugu do 10, a na planinama minus tri.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u planinama i na jugu jak, uz olujne udare prijepodne. Tokom dana vjetar će slabiti.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus 17, Ivan Sedlo minus sedam, Čemerno minus šest, Kalinovik minus pet, Sokolac, Han Pijesak, Tuzla minus tri, Gacko, Mrakovica, Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most, Sarajevo minus dva, Srebrenica nula, Mrkonjić Grad, Šipovo, Krupa na Uni jedan, Grude, Rudo, Mostar i Široki Brijeg dva, Ribnik i Bijeljina tri, Novi Grad, Višegrad, Banjaluka, Prijedor, Srbac četiri, Doboj, Neum šest, Bileća sedam i Trebinje osam stepeni Celzijusovih.

U utorak, 26. februara, tokom dana se očekuje sunčano vrijeme, a poslije podne porast oblačnosti. Biće prohladno uz blagi rast dnevne temperature.

Јutarnja temperatura od minus tri do dva, na istoku i u planinama minus devet, a najviša dnevna od sedam do 12, lokalno na sjeveru, te na jugu do 15, a na planinama jedan stepen.

U srijedu, 27. februara, tokom prijepodneva i dana zadržaće se promjenljivo do pretežno oblačno, te suvo vrijeme.

Poslije podne i prema večeri doći će do smanjenja oblačnosti.

Biće vjetrovito uz umjeren do jak sjeverac. Јutarnja temperatura od jedan do šest, na istoku i u planinama od minus četiri, a najviša dnevna od osam do 13, lokalno na sjeveru, te na jugu do 15, a na planinama četiri stepena.

RTRS