U Pozorištu Prijedor sutra će biti otvorena izložba dječijih radova pod nazivom “Učenici na krilima goluba”, a cjelokupan prihod od prodaje ulaznica biće usmjeren za liječenje jedanaestogodišnjeg Zorana Kesića, oboljelog od autoimune bolesti perifernog živčanog sistema.

Trodnevnu izložba, koja će biti postavljena u holu Pozorišta, organizuje prijedorsko Društvo za uzgoj i zaštitu životinja “Golub”.

Sekretar Društva Branko Stojanović rekao je da je riječ o likovnim radovima učenika prijedorskih osnovnih škola “Jovan Cvijić” iz Brezičana, te “Branko Ćopić”, “Petar Kočić”, “Desanka Maksimović” i “Dositej Obradović”.

Foto: Srna

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za sutra u 10 časova, a može se pogledati do 27. februara u periodu od 9 do 14 časova.

Jedanaestogodišnjem Zoranu Kesiću iz Prijedora nedavno je dijagnostifikovan Gilen Bareov sindrom. On je sa majkom trenutno na klinici u Njemačkoj i potrebna su mu velika novčana sredstva za liječenje. Za ovog dječaka u Prijedoru je već organizovan jedan humanitarni koncert.

Srpskainfo