dav
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorio je danas humanitarnu izložbu likovnih radova učenika pet osnovnih škola pod nazivom “Učenici na krilima goluba” na kojoj će biti prikupljana sredstva za pomoć u liječenju oboljelog dječaka Zorana Kesića iz ovog grada.
Izložbu je u holu gradskog pozorišta organizovalo Društvo za uzgoj i zaštitu životinja “Golub” čiji sekretar Branko Stojanović kaže da je ovo druga humanitarna izložba u kojoj učestvuju prijedorski osnovci.

“Cjelokupan prihod namijenjen je kao pomoć dječaku Zoranu Kesiću koji boluje od rijetke autoimune bolesti Gilen-Bareovog sindroma”, naveo je Stojanović.

Đaković je rekao da su radovi koje su učenici naslikali nakon jesenje izložbe sitnih životinja veoma kvalitetni i vrijedni da se predstave javnosti, a da se pri tome ukaže i na humanost učenika budući da prikupljaju sredstva za bolesnog vršnjaka.

Nakon otvaranja i razgledanja izloženih radova, učesnici ove akcije iz osnovnih škola “Jovan Cvijić” Brezičani, “Branko Ćopić”, “Petar Kočić”, “Desanka Maksimović” i “Dositej Obradović”, kao i gradonačelnik Prijedora, izdvojili su novčani prilog za oboljelog dječaka.

Posjetioci mogu da pogledaju izložbu u holu Pozorišta Prijedor do 27. februara od 9.00 do 14.00 časova i na taj način da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Jedanaestogodišnjem Zoranu Kesiću iz Prijedora nedavno je dijagnostikovan Gilen-Bareov sindrom, autoimuna bolest perifernog nervnog sistema. Dječak se trenutno sa majkom nalazi na klinici u NJemačkoj i potreban mu je veliki iznos novca za dalje liječenje.

Foto: prijedorgrad.org

Video: Kozarski