Ovaj vandal je polupao i vrata autobusa i na kraju je uspeo da uđe unutra

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je nastao Hrvatskoj, a na kojem se vidi kako muškarac uništava gradski autobus.

Kao što se vidi na snimku, nepoznati muškarac je prvo skinuo brisač sa vozila, a onda je uz pomoć njega izlupao šoferšajbnu, a onda je pocepao sva stakla na autobusu.

Ovaj incident snimio je neko od ljudi koji su se nalazili unutar vozila, a koji su se, po svemu sudeći, zaključali u autobusu.

Do incidenta je došlo u subotu u Sv. Kaji kraj Solina, kada je mladić u svojim dvadesetim pokušao da zaustavi automobile, ali kako niko nije hteo da mu stane, izašao je na ulicu i stao pred Prometov autobus na liniji 37.

Vozač se zaustavio, a onda je počelo nekoliko minuta čistog užasa.

Ovaj vandal je polupao i vrata autobusa i na kraju je uspeo da uđe unutra.

– Tek kad je provalio u autobus i seo na mesto vozača, osetio sam da prema meni nije agresivan i da je gotovo nesvestan onoga što radi. Tad sam otvorio sva vrata da putnici izađu, bilo ih je sigurno 50-ak – prepričava vozač, piše 24sata.hr.

Na drugom snimku vidi se kako se napadač nalazi u autobusu i priča sa vozačem, koji se nalazi izvan vozila.

– U tom trenutku nekako sam se ohrabrio i izvukao ga iz busa pokušavajući da ga smirim. Pitao sam ga: “Da li vidiš šta si napravio? Vidiš li kakva je šteta?’, ali nisam dobio nikakav smislen odgovor. On je mrmljao nešto, kao da je svešću odsutan. Najviše me šokiralo kako neko može biti tako agresivan, a onda odjednom smiren – rekao je vozač za 24sata.hr.

Ubrzo je stigla i policija, koja je rekla kako je vandal i šakama udarao po autobusu te pokušavao otvoriti poklopac motora.

Videvši policajce, pokušao je da pobegne ali nije uspeo. Policija ga je odvezla u bolnicu, a neslužbeno, smešten je na psihijatriju.

Za sad je sigurno da će odgovarati zbog oštećenja imovine, a ima li u ovom napadu elemenata nekog drugoga krivičnog dela, utvrdiće istraga.

(Telegraf.rs)