U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i najvišom dnevnom temperaturom do osam stepeni Celzijusovih.

Prije podne i oko podneva više oblaka očekuje se na planinama i na istoku, gdje će biti uslova i za kratkotrajno provejavanje snijega, saopšteno je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće sve sunčanije sa malom do umjerenom oblačnošću i prohladno, uz rast dnevne temperature u odnosu na prethodni dan, dok će u višim predjelima biti hladno.

U većem dijelu Srpske i FBiH duvaće slab vjetar do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na sjeveru i jugu do 10, na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha jutros u 7.00 časova: Bjelašnica minus 16 stepeni Celzijusovih, Han Pijesak i Čemerno minus 10, Kalinovik munus osam, Sokolac minus šest, Gacko minus pet, Sarajevo, Mrakovica i Rudo minus četiri, Višegrad i Drinić minus tri, Tuzla, Mrkonjić Grad, Šipovo, Ribnik, Srebrenica i Foča
minus dva, Bijeljina i Zvornik minus jedan, Zenica, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Banjaluka, Doboj, Bileća i Krupa na Uni nula, Trebinje jedan, Neum tri i Mostar četiri stepena Celzijusova. Snijega jutros ima na Han Pijesku 51 i na Čemernu 35 centimetara.

SRNA/RTRS