Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas u Sarajevu da bi imenovanje novog predsjedavajućeg Savjeta ministara trebalo da bude istovremen proces sa usvajanjem godišnjeg nacionalnog plana za NATO integracije.

– Sa nestrpljenjem očekujem da izvršim preimopredaju sa budućim predsjedavajućim Savjeta ministara, koliko znam izabran je /Zoran/ Tegeltija, tu nema ništa sporno – rekao je Zvizdić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je u ovom trenutku potpuno jasno da bi to trebalo da bude istovremen proces, da bi praktično istovremeno isti dan, isti sat, isti momenat trebalo da bude usvojen godišnji nacionalni plan, dostavljen sjedištu NATO-a, i imenovan predsjedavajući, čime bi se praktično krenulo u proces izbora novog Savjeta ministara.

S obzirom na činjenicu da aktuelni ni budući srpski predstavnici u Savjetu ministara ne podržavaju godišnji nacionalni plan, Zvizdić je rekao da oni koji ne misle tako imaju mogućnost u naredne četiri godine da promijene zakone BiH.

– Mi treba da uradimo jednu jednostavnu stvar – da se ponašamo u skladu sa važećim zakonima – ocijenio je Zvizdić.

SRNA/RTRS