Predstava U AGONIJI, u režiji Ane Đorđević, koja trenutno igra na redovnom repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gostuje u Pozorištu Prijedor 1. marta u 20.00 časova.

 

Rediteljka Ana Đorđević se malo poigrala sa ovim Krležinim klasikom, provukla ga kroz određeni filter, učinila komad filmičnim i dinamičnim sa elementima trilera. “U osnovi je dramatična, nesrećna ljubavna priča bazirana na nesporazumu, ali koja krije i druga značenja, prvenstveno pitanje izdaje principa ljudskosti”, naglasila je rediteljka.

Sjajna glumačka ekipa

Glumačku postavu čine proslavljeni srpski glumac Branko Cvejić, koji je istakao da je veliki izazov igrati Krležu koga nema ni na repertoaru beogradskih pozorišta, a više ni u lektiri.

Pored Cvejića, tu su višestruko nagrađivani mladi glumac Radovan Vuković i sjajna Marija Vicković koja je istakla da joj je uloga u ovom komadu najinspirativnija koju je do sada radila. Vuković je za ulogu Ivana Križovca dobio nagradu za najboljeg mladog glumca na Zapletu 2017.

Iz kritike: Seks, laži i dva hica

U „novoj“ inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim redateljskim rukopisom, (…) detronizirani Lenbach već je izvršio samoubojstvo, a Laura, još umrljana muževom krvlju, pokušava s advokatom Križovcem, čovjekom kojeg zaista i do kraja voli, nekako izaći iz te životne i noćne more. Bitno za predstavu je da rediteljka Ana Đorđević taj komad nije vidjela kao „epsku priču jedne ljubavi“, nego kao dramu „u zoru savremenog doba kakvo danas znamo (…). Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada. I to je bio motivacijski okidač za ovu izvedbu.

 

*Karte za ovu predstavu možete rezervisati pozivom na telefon Pozorišta Prijedor – 052 211 116.