Radomir Dukić ne samo da po zvaničnim papirima nije nikada preuzeo predsedničku funkciju FK Rudar Prijedor od svog prethodnika Dalibora Majkića, niti je bio potpisnik ni ovlašćeno lice, već je i 6. februara ove godine, u pismenoj formi, podneo ostavku na mesto prvog čoveka prvoligaša Republike Srpske.

To znači da već 20 dana “rudari” sa Sane nemaju predsednika, a za to vreme se u fudbalskoj javnosti Prijedora nagađalo da li je Dukić najavio, ponudio ili podneo ostavku. Dokument koji su jako dobro krili u klubu iz ulice Majora Milana Tepića stigao je u posed Žurnala, a iz njega se jasno vidi da je Radomir Dukić podneo ostavku predsedniku klupske Skupštine, gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću, kao i direktorima sponzora Mladenu Jelači (“Arcelor Mital”) i Stanku Vujkoviću (RŽR “Ljubija”).

Pod naslovom “Ostavka na mesto predsednika Upravnog odbora FK Rudar Prijedor” Radomir Dukić je napisao i potpisao:

“Poštovani predsedničke Skupštine FK Rudar Prijedor, uvaženi sponzori i prijatelji FK Rudar Prijedor, ovim putem vam se obraćam, sa ciljem podnošenja ostavke na mesto predsednika Upravnog odbora FK Rudar Prijedor, zbog novonastalih profesionalnih obaveza, te privatnih razloga”.

Zanimljivo je da je ostavku pre njega podneo i predsednik Skupštine kluba Ognjen Hrnjak. Kome je, i zašto, odgovaralo da 20 dana skriva pismenu ostavku predsednika kluba Radomira Dukića?

Sportski žurnal