Gradonačelnik obišao gradilište novog Vatrogasnog doma (VIDEO)

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je posjetio Vatrogasni dom, gdje je u toku rekonstrukcija i dogradnja objekta i sale za potrebe stanovnika mjesne zajednice Centar, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja aprila.
Đaković je rekao novinarima da su na ovaj način stvoreni izuzetno povoljni uslovi da u ovom objektu budu smješteni Vatrogasna jedinica i Obavještajni centar, kao i sala za vjenčanja koja je nedostajala gradu.

“Projekat je rađen kvalitetno. Nakon današnjeg sastanka sa izvođačima vidjećemo da li se može govoriti i o završetku radova, koji su produženi zbog nedostatka radne snage”, naveo je Đaković.

On je najavio i uređenje prostora oko novog vatrogasnog doma i asfaltiranje putne dionice do obližnjeg tržnog centra.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da će u rekonstrukciju biti uloženo oko 1,7 miliona KM zahvljajući čemu je stari objekat dobio moderan izgled i postao funkcionalniji za rad vatrogasaca.

“Rekonstrukcijom i proširenjem dobijamo veći prostor od 2.000 metara kvadratnih i devet garaža za smještaj savremenih vatrogasnih vozila, kao i učionice i salu za vježbanje. Tu je i toranj visok 23 metra gdje će biti smješteni antene za radio-vezu, sirena, a služiće i za vježbe vatrogasaca i sušenje vatrogasnih cijevi nakon intervencije”, naveo je Miljuš.

On je dodao da je novac za rekonstrukciju obezbijeđen iz kreditnih sredstava i od naknade koju privredna društva i pravna lica uplaćuju u iznosu 0,04 odsto od poslovnog prihoda za posebne mjere zaštite od požara.

“Od te naknade 40 odsto ide Vatrogasnom savezu Republike Srpske, a 60 odsto u budžete lokalnih zajednica”, pojasnio je Miljuš.

Izvođači radova su “Prijedor-putevi” i “MB modul”.

Foto: prijedorgrad.org