JEDNOGA ODALE OČI Policajci tražili slobodne dane na poslu, pa išli da PLJAČKAJU!

Policajci iz Pančeva Siniša J. (29) i Savo P. (35), koji su uhapšeni prekjuče poslije krađe 800.000 dinara iz pošte u naselju Bagrdan kod Jagodine, dovode se u vezu sa još nekim pljačkama!

– Istražuju se aktivnosti ovog tandema, kao i to da su u pljačkaške pohode krenuli da bi vratili novac zelenašima. Prema sadašnjim operativnim saznanjima, njih dvojica su opljačkala još najmanje tri pošte, pored one u okolini Jagodine. Na meti su im prethodnih mjeseci bile pošte na teritoriji Novog Sada, Smedereva, Paraćina, a moguće je da su poharali objekat i u okolini Požarevca. Interesantno je da su uzimali slobodan dan na poslu da bi išli u razbojništva. I pljačkali su mahom onih dana kada je isplata penzija, jer tada ima više novca i u manjim poštama, koje su im i bile na meti – kaže sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Kako Blic saznaje, prije izvjesnog vremena operativci Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije došli su do informacije da su dvojica njihovih kolega mogući pljačkaši pošta. Stavljeni su pod nadzor i u ponedjeljak su njihove sumnje da Siniša J. i Savo P. prete oružjem i kradu novac iz pošta su potvrđene.

– I u ponedjeljak su uzeli slobodan dan. Rano ujutro su se iz Pančeva dovezli do Jagodine, do pošte u naselju Bagrdan. Bili su naoružani pištoljima i zaprijetili su radnici. Čim su uzeli novac od uplašene žene, utrčali su u bijeli “punto”, pančevačke registracije. Iako uplašena, radnica je obavijestila policiju, pa su sve policijske uprave u okolini bile obaviještene o bjekstvu pljačkaša. Krenuli su da bježe ka Kragujevcu, ali im je policija prepriječila put i zaustavila ih – priča naš izvor.

U automobilu, koji inače ima zatamnjena stakla da se ne bi vidjeli vozač i njegov saputnik, policija je osim pištolja, kojima su prijetili radnici pošte, našla i novac, svih 800.000 dinara, koje su ukrali tog jutra.

Prema informacijama Blica, uhapšeni policajci radili su u Policijskoj upravi Pančevo, i to u uniformisanom sastavu. Nisu radili zajedno u patroli, ali su se družili.

Osumnjičeni Savo J. do sada nije bio poznat kao problematičan, dok je Siniša J. navodno bio pod lupom kolega, ali nisu dokazane sumnje da ima kriminalnih veza.

– Još se utvrđuje od koga je potekla ideja da krenu u pljačkaške pohode. Kao i da li su u razbojništva krenuli da bi vratili novac uzet od kamatara. Vraćanje duga zelenašima im, međutim, nije opravdanje da krenu u pljačkaške pohode. Uprljali su uniformu i značku i zbog toga treba da budu osuđeni na po sto godina – konstatuje sagovornik Blica upoznat sa istagom i dodaje da osumnjičeni pljačkaši prema sadašnjim informacijama nisu pljačkali pošte na teritorije policijske uprave u kojoj rade već na susjednim, ali i onima udaljenim više od sto kilometara, te da su se pridržavali one narodne “ne u svom dvorištu”.

Prepoznali ga po boji očiju

Obojica osumnjičenih pripadnika MUP-a u razbojništva su išla maskirana. Iako su bili zakamuflirani, jedan od njih je zaposlenima u poštama koje su im bili na meti, bio upečatljiv. Policajcima koji su obavljali uviđaje u tim objektima naveli su da jedan pljačkaš ima upadljive zelene oči, piše Blic.

Preporuka

Niš: Obilježen Dan sjećanja na stradale u NATO agr...
views 4
Zvucima sirena za uzbunu i gašenjem svetla, tačno u 19.45, kada su NATO avioni bacili prve bombe, počelo je centralno obilježavanje 20. godišnjice od ...
MOŽDA JE OVO LET U SMRT, ALI NE OBIČNU, VEĆ ČASNU!...
views 74
U anale istorije ušlo je obraćanje ovog komandanta pilotima 98. jurišnog puka pred borbeno poletanje na aerodromu Lađevci, 24. marta 1999. godine R...
DJECA ŽRTVE NATO BOMBARDOVANJA Sjećanje na Milicu ...
views 25
Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine, danas je u Tašmajdanskom parku u Beogradu položeno cvijeće na spomen-obi...
Bulatović: NATO tražio smisao postojanja
views 10
Predsjednik savezne Vlade SR Јugoslavije Momir Bulatović izjavio je da se rukovodstvo zemlje do posljednjeg trenutka nadalo da neće doći do bombardova...
“Noćni vukovi” odali počast žrtvama NA...
views 12
Povodom dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja, ruski bajkeri "Noćni vukovi", na čelu sa svojim liderom Aleksandrom Zaldastanovim Hirurgom, odali su d...
Mandić: OVK i Đukanović bili saveznici bombardovan...
views 9
Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je povodom 20 godina od agresije na Saveznu Republiku Јugoslaviju da je NATO tada imao savezn...