OTAC IZ PAKLA Ovo je monstrum koji je četvoro djece BACIO KROZ PROZOR, s visine od šest metara (VIDEO)

Otac koji je jutros bacio četvoro djece s prvog sprata kuće u Pagu, s visine od šest metara, pri čemu je dvoje djece teško povrijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.

Index saznaje da je riječ o Josipu Rođaku koji je prije desetak godina doselio iz Virovitice. Informaciju ko je otac koji je bacio djecu s prozora kuće potvrdili su iz Kampa Šimuni, gdje je rečeno da je on njihov radnik.

– U ovom trenutku ne možemo, niti želimo da komentarišemo tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u toku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac radnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim grupama – poručili su.

Index je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših radnika kampa u Šimunima koji je tamo radio kao animator. Kako je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka.

– Njegova žena je dolazila u kamp na mini disko. Ona je ostavila djecu nama da se mi brinimo o njima, dok je ona išla da pije u kafić. Djeca su bila užasno prljava – ispričao je.

Kako je ispričao za Index, zbog nedoličnog ponašanja majci je bio zabranjen ulaz u kamp.

Podsjećanja radi, Hrvatsku je jutros potresao nezapamćen čin oca koji je s prvog sprata kuće u Pagu bacio četvoro djece. Radi se o djeci uzrasta od tri, pet, sedam i osam godina, a dvoje djece je teže povrijeđeno, ali još se ne znaju detalji o njihovom stanju.

Njihov 54-godišnji otac bacio ih je s visine oko šest metara. Radio Zadar je objavio kako se radi o  “problematičnoj porodici koja se doselila u Pag”, a to je potvrdila i njihova komšinica za Indeks.

– Oni su se doselili prije jedno deset godina. Došli su iz Slavonije. To je patologija. Bilo je nekih problema i prije – rekla je komšinica.

Kaže kako je majka nakon stravičnog čina htjela da krene prema zadarskoj bolnici gdje su smeštena djeca, ali da ju je policija vratila.

– Ona je krenula u bolnicu u Zadar prije pola sata. Htela je da ide da vidi djecu, ali policija ju je vratila – rekla je ona, prenosi Blic.

(Index.hr, Radio Zadar)

Preporuka

Nema potrebe da Avdići bilo kome odaju svoje izvor...
views 41
Glavni urednik špijunsko-obavještajnog portala Slobodna Bosna Senad Avdić, nakon što je "Avaz" objavio informaciju da je novinar Avdo Avdić pozvan da ...
Vozači protjerani zbog veza s Bosnićem vratili se ...
views 99
Tri muškarca sa područja Bužima vratili su se u BiH nakon što su protjerani iz Slovenije zbog "ugrožavanja bezbjednosti države, javne bezbjednosti i j...
Slovenija protjerala tri državljanina BiH, koji se...
views 95
Dok svijet podrhtava od najnovijih terorističkih napada domaćim bezbjednjacima važniji obavještajno - politički triler u aferi "naoružavanja selefija ...
ZLOČIN POPRIMA NOVU DIMENZIJU Maloljetnici koristi...
views 671
Stravično ubistvo starijeg bračnog para u Šumatacu kod Velike Kladuše, supružnika Salke i Fatime Đogić, poprima novu dimenziju, a dok na površinu izbi...
“NIJE PAZIO I PODLETIO JE POD LOKOMOTIVU” Stravičn...
views 937
Na pruzi u Dobrljinu, u Novom Gradu jutros oko šest sati poginuo je stariji mještanin, koji je pošao kod rodbine, s namjerom da zajedno izađu na njivu...
UŽAS U NOVOM GRADU Muškarca udario voz, na mjestu ...
views 849
U Novom Gradu jutros je poginuo muškarac kada ga je u krugu željezničke stanice Dobrljin udario voz, rečeno je u Policijskoj upravi Prijedor. Portp...