Počela akcija “Djeci sunca” (FOTO)

Članovi prijedorskog Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” uručili su danas polaznicima Centra “Sunce” pakete školskog pribora i dvije torte, čime je ozvaničen početak akcije “Djeci Sunca” koja će obuhvatiti niz aktivnosti u vezi sa maturantima ovog centra, kojima žele prirediti nezaboravne maturske večeri.
Starješina Odreda izviđača Ernest Badnjević novinarima je potvrdio da je današnja aktivnost izviđača sprovedena u okviru obilježavanja Dana osnivača skautskog pokreta “Robert Baden Pauela”.

“Pripremili smo poklon-paket pribora za crtanje koji su prikupili članovi našeg Odreda, kao i torte za sve korisnike Centra `Sunce`. Akciju su predložili članovi kluba srednjoškolaca `Orao`, našeg odreda koji su većinom i učenici Srednjoškolskog centra iz Prijedora”, naveo je Badnjević.

Badnjević je dodao da nastavak akcije podrazumijeva organizaciju maturske večeri za 18 učenika završnih razreda osnovne i srednje škole ove ustanove.

Inicijator akcije Šejla Ganić istakla je da je njihovu ideju da se pomogne maturantima Centra “Sunce” podržalo gotovo svih 415 učenika, kao i savjet roditelja i učenika škole.

“Posmatrajući i učestvujući u raznim odredskim akcijama koje uključuju ovu kategoriju djece shvatili smo da naš odnos prema takvoj djeci ne smije biti drugačiji od ostalih. To znači da i oni, kao i mi, moraju da imaju svoje nezaboravne maturske večeri i u tome želimo da im pomognemo”, istakla je Ganićeva.

Ona je navela da će do kraja maja, do kada je predviđeno da akcija traje, biti prikupljana sredstva za uplatu maturske večeri, izradu panoa za maturante, nabavku maturskih haljina, odijela, obuće, nakita, torbica, dok će šminkanje, friziranje i uređivanje maturanata Centra `Sunce` uraditi učenici Srednjoškolskog centra.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković zahvalila je za današnju posjetu i poklone djeci i istakla koliko im znači ova akcija.

“Ako se ima u vidu da je većina porodica naše djece u stanju socijalne potrebe, onda je ova akcija za svaku pohvalu. Nije lako opremiti maturanta, a učiniti još da oni budu dio stotine maturanata u gradu, veliki je i human gest na kojem smo zahvalni”, istakla je Radakovićeva.

Preporuka

U dječijem vrtiću „Radost“ kod četvero mališana di...
views 48
U dječijem vrtiću „Radost“ u Prijedoru kod četvero mališana dijagnostikovan je šarlah. Preduzete su sve potrebne mjere na suzbijanju i daljnjem suzbij...
Imanje Radakovića iz Gornje Dragotinje turistička ...
views 230
Porodica Radaković, iz sela Gornja Dragotinja kod Prijedora, otvorila je vrata svog imanja. Prirodni potencijali i 200 domaćih proizvoda među kojima i...
KO POSIJE BIĆE KAŽNJEN Vlast u Prijedoru ne dozvol...
views 330
U vrijeme kada gradske bašte postaju popularne u svim lokalanim zajednicama širom svijeta, Gradska uprava Prijedora zabranila je stanarima Pećana da s...
” Dan otvorenih vrata” u PU Prijedor z...
views 23
"Danom otvorenih vrata" za učenike pet osnovnih škola i mališane iz jednog vrtića, Policijska uprava Prijedor počela je danas obilježavanje 4. aprila ...
Tradicionalna manifestacija “Pozdrav proljeć...
views 82
Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” na Kozari okupilo oko 2.000 planinara iz 93 planinarska društva iz regiona. Direktor Naciona...
BOGATO NALAZIŠTE U Nacionalnom parku Kozara otkriv...
views 165
Čak 44 nove vrste tvrdokrilaca otkriveno je za područje Nacionalnog parka Kozara tokom detaljnog istraživanja insekata tvrdokrilaca. Fokus je bio n...