Jutjub tvrdi da nema nikakvih dokaza da se “Momo” pojavljuje usred crtaća za decu

Britanski mediji već dva dana upozoravaju roditelje na samoubilačku onlajn igru “Momo”, koja tera decu na samopovređenivanje i smrt, a koja se sada pojavila na Jutjub snimcima dečjih crtanih filmovi i u kompjuterskim igrama.

Jezivi prizor žene sa izbečenim crnim očima i crnom kosom se sada navodno pojavljuje i u crtanom filmu “Pepa prase” ali i u igri “Fortnite”.

Škole širom zemlje su već objavile upozorenja na svojim sajtovima i na društvenim mrežama, gde ukazuju roditelja na ovu opasnost koja se širi, pa ih savetuju da više kontrolišu decu dok koriste sadržaje na internetu.

Da situacija nije bezazlena, svedoče i priče roditelja čija su se deca povredila nakon što su došli u dodir sa “Momo”.

DEVOJČICA ISEKLA KOSU

Petogodišnja devojčica je isekla deo svoje kose, nakon što je sledila uputstva jezivog lika iz onlajn igre, koji je nastao u umetničkoj galeriji u Japanu.

Majka devojčice je traumatizovana nakon ovog incidenta, pa je svoju ćerku odvela kod frizera kako bi joj kosu dovela u red.

Slike devojčicine kose su se pojavile na društvenim mrežama, sa upozorenjem za roditelje da budu oprezni kada su im deca na internetu.

U postu na stranici frizerskog salona stoji sledeća poruka: “Upravo sam frizirala malu devojčicu koja je pristala na Momo izizavov. Ne znam da li ste svesni, ali ovaj bolesni čovek/mutant je hakovao pepa prese, fortnite, minecraft i druge…

Momo se sada pojavljuje i na crtanim filmovima Printskrin: Youtube

Zapisi na Jutjubu govore deci da seku kosu, da drže noževe ispod grla, da se zapale da sisaju svoju krv… Ove devojčica je sada otišla kod lekara”.

Ono što daje još jeziviji ton celoj priči, jeste i informacija da devojčica nije mogla da obeća da neće ponovo poslušati Momo.

– Nisam mogla, a ne osetim da joj je to čudovište ispralo mozak – stoji na stranici salona.

– Njena majka je traumatizovana i za sada će isključiti internet. Pitala me je da li mogu svima da saopštim šta se dešava sa ovim bolesim izazovom i šta to radi našim bebama – stoji u objavi.

Post salona je podeljen preko 60.000 puta i ima više od 17.000 komentara na Fejsbuku. Roditelji su u panici, jer se plaše lošeg uticaja koji ovakvi video zapisi mogu da imaju na njihovu decu.

Fotografije pogledajte OVDE.

DEVOJČICA OPISALA SUSRET SA MOMO

Priča o susretu sa Momo ima dosta, a ove koja sledi posebno ledi krv u žilama. Devojčica Bri-Andria Rasel (6) je gledala popularni dečji program kada se na ekranu pojavila zastrašujuća Momo, koja je pokušala da se sprijatelji sa njom.

Video u kom devojčica objašnjava šta se potom dogodilo, osvanuo je na Fejsbuku.

– Ona može da bude u tvojim snovima i može da te ubije – rekla je devojčica.

Bri-Andria je opisala Momo kao aplikaciju, “koju možeš da zoveš i da joj pišeš”.

– Kada je nazoveš, ona će prekinuti vezu i onda može da postane čudna. Napisaćeš joj da ćete biti najbolji prijatelji, a onda će ti odgovoriti: “Da, možemo da budemo najbolji prijatelji” – kaže devojčica.

Majka devojčice strahuje za svoju ostalu decu Foto: Facebook/Brittany Roussell

– Ali ako dođeš u njenu kuću kada ti pošalje adresu, ona će te ubiti. Ne koristim tu aplikaciju, jer ne želim da me ubije. Ne želim da mi se to desi, zato se pobrinite da budete bezbedni, ok? – kaže ona.

Majka devojčica je podelila snimak na društvenim mrežama, kako bi podigla svest kod drugih roditelja o ovom izazovu. Istakla je da mladi zbog ove samoubilačke igre mogu da povrede sebe, pa čak i da izvrše samoubistvo.

Ona je dodala da joj je bilo muka kada joj je ćerka ispričala o susretu sa Momo.

Telegraf.rs