Josip Rođak je rano jutros svoje četvoro djece bacio s prvog sprata kuće na Pagu. Djeca, starosti od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju.

Sedmogodišnja djevojčica je najteže povrijeđena, uz brojne povrede glave i grudnog koša. Stanje joj se pogoršava.

Što je bio okidač užasnog čina?

Katica Rođak, majka nesrećne djece i supruga Josipa Rođaka, koji se sam predao policiji je u šoku. Uznemirena žena stajala je uz krevet teško povrijeđene kćeri, piše Index.

– Dvoje djece su ok, a dvoje kritično. Jedna će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod djece sam – rekla je Katica.

Foto: Screenshot 24sata.hr

U početku nam nije htjela otkriti koji je tačno bio okidač suprugovog užasnog čina.

– Preporučiću vam da razgovarate s mojim suprugom, nek vam on to kaže. Samo ću vam to reći – rekla je potresena žena.

 “Vidjela sam dijete u lokvi krvi”

Ipak, ispričala je što se jutros dogodilo na Pagu.

– Bila sam tamo kad je bacao djecu. On me probudio u 5.56, prije 6 sati. Pitao me je li spavam. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu – započela je Katica Rođak.

– Ja nisam vidjela da mi je odnio djecu. Nisam shvatila dok mi nije odnio stariju kćerku, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odnio ju je dole na beton. I onda sam otrčala dole. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi – rekla je Katica Rođak za Index

Tko je zvao policiju i hitnu?

Komšija je zvao hitnu i policiju. Ne znam gdje je sad muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam što se događa s njim, ispričala je Katica Rođak za Index.

Djevojčici se stanje pogoršava

Ministar zdravlja Milan Kujundžić izjavio je da će ljekarski konzilijum zadarske bolnice uskoro odlučiti treba li sedmogodišnju djevojčicu prebaciti na liječenje u neku od zagrebačkih bolnica.

Stavljena je na mehaničko disanje, a stanje joj se zakomplikovalo oko 14 časova.

Srpskainfo