Odbornici DNS-a, Predrag Stračević, Duško Miletić, Želimir Kos i Goran Vučkovac, od naredne sjednice Skupštine grada Prijedora činiće samostalni klub odbornika.

Starčević i Miletić su nagovjestili prije 15 dana da će napustiti Klub odbornika DNS, kada su glasali suprotno od većine sada već bivših kolega.

Odmah su se pojavile informacije da oni napuštaju DNS i da će to učiniti i Vučkovac i Kos.

– Tvrdim da je bilo uticaja na naše odbornike. Pritisci koji su bili tog tipa doveli su u pitanje egzistenciju ljudi. Nastala je nestabilnost u skupštinskoj većini. Tačno je da je Starčević promijenio politički stav; podržao je stavove SNSD, a moje prve spoznaje ukazuju na ozbiljan pritisak na njega – izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je i predsjednik GO DNS Prijedor.

Iz SNSD demantuju da je bilo bilo kakvih ponuda ili pritisaka. Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Prijedora, Dalibor Pavlović, kaže da ova četiri odbornika nisu ni razgovarali sa SNSD o mogućem prelasku u ovu partiju.

– Oni neće nama pristupiti, već će djelovati samostalno – naveo je on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Dalibor Pavlović

– Ja radim u Nacionalnom parku Kozara, a moja žena je nezaposlena i nije dobila posao u „Elektrodistribuciji“ Prijedor, kao što se priča. Nije bilo pritisaka SNSD-a na mene. Ja sam nezadovoljan kadrovskom politikom DNS-a i zato ću biti samostalni odbornik od naredne sjednice – kaže Duško Miletić.

Dodaje da je dobio veliki broj glasova Prijedorčana, ali da nije mogao ništa učiniti za njih.

– Nisam mogao pomoći građanima koji su mi se žalili na brojne probleme – objašnjava Miletić.

Demantuje i Predrag Starčević da je bilo pritisaka od strane SNSD. Dodao je da još nije napustio DNS, a o razlozima napuštanja njenog odborničkog kluba nije htio govoriti.

Jedino što je bez ikakve sumnje jasno, jeste to da je DNS definitivno uzgubio skupštinsku većinu u gradu na Sani.

Nakon istupanja ova četiri odbornika DNS ima 6 odbornika u Skupštini grada Prijedora. SNSD ih trenutno ima najviše, osam.

Srpskainfo