Ne postoje pregovori između građana i čelnika države, jer je čelnik države dužan da služi narodu, poručio je Krivokapić

Na Trgu nezavisnosti održan je još jedan građanski protest „Odupri se – 97000“.

Sa protesta je poručeno da Vlada Crne Gore i predstavnici institucija, prije svege Tužilaštva imaju još dvije sedmice da ispune njihove uslove. Postavljen je rok do 15. marta.

 

„16. marta ćemo se okupiti i nećemo se razići. Ovaj narod će se boriti do kraja, do slobode! Tražimo ostavke!“, saopštili su predstavnici „97000dupri se“.

Večerašnji skup bio je najveći do sada.

„Milo lopove!“, odzvanjalo je večeras centrom grada.

Građani su nosili transparente „Majko, daj mi euro“, „Ne u krug, Crna Goro“, „Svi vide, niko da prizna koja to gazi nas čizma“, „Komedija“, „Apsurd“…

Organizatori su ranije najavili da će zatražiti ostavke od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i direktora Agencije za sprečavanje korupcije Sretena Radonjića. Takođe, zahtijevaće ostavke predsjednika Vlade Duška Markovića i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Đurišić: Naša borba ima smisla, zajedno do slobodnog i zdravog društva

„Ja sam u vaše ime prijavila večernji skup. Željela sam da vidim slobodne građane Crne Gore!

 

Vjerujem da nas ka cilju vodi isključivo nenasilna borba. Nasilje rađa samo novo nasilje, a mi želimo novo slobodno i pravedno društvo!“,poručila je Danijela Đurišić.

Vulević: Studenti, oduprite se!

„Studenti su tu sa nama. Sa nama su da pruže podršku. Da, često nam govore da ćutimo i učimo. A ćutnja nas je naučila da trpimo bezakonje.

Ćuti – jer moraš preko granic,e ne da bi putovao nego da bi tražio svoju sreću daleko odavde. Mi želimo bolju budućnost u Crnoj Gori. Oni nas tjeraju odavde, a mi želimo da ostanemo ovjde i ovdje stvaramo svoju budućnost“, naglasio je predstavnik studenata Lazar Vulević i poručio:

„Pozivamo sve studente i profesore da nam se pridruže! Zato, studenti, oduprite se!“

Grubiša: Poslanici da napuste Skupštinu i bojkotuju izbore

Slaviša Grubiša ponovio je zahtjeve građanskog pokreta „Odupri se – 97000“.

„Prije 20 dana tražili smo da Savjet i generalni direktor RTCG podnesu ostavke. Da VDT Ivica Stanković, GST Milivoje Katnić i direktor ASK podnesu ostavke.

Da predsjednik i premijer Crne Gore podnesu ostavke!“, kazao je Grubiša naglasivši da veliku zahvalnost duguju opoziciciji.

„Upućujemo i njima zahtjev: poslanici svih opozicionih partija da napuste Skupštinu Crne Gore. Da bojkotuju sve izbore u Crnoj Gori!“, poručio je Grubiša.

Backović: Želimo da stanemo na kraj strahu i uništenju građana

Marija Backović je kazala da ne želi da se stidi pred svojim učenicima i da je zato svake subote na protestu.

„Vidim da ima dovoljno nas osviješćenih građana koji žele da grade zemlju koju vrijedi naslijediti.

Mi želimo da stanemo na kraj nepismenim ministrima i savjetnicima dok kompetentni sa diplomama sjede kući, a pola naroda je na rubu egzistencije. Mi želimo da stanemo na kraj strahu i uništenju građana“,kazala je Backović.

Istakla je da je na protestu svake subote jer želi da „napokon živimo u slobodnoj državi.

„Poruka za državnu bezbjednost, policiju i vojsku – mi nismo opasnost. Ako hoćete da štitite ovu državu, dođite ovdje sa nama. Opasnost su oni koji uništavaju državu 30 godina“, rekla je Backović.

Demostranti su krenuli ka institucijama.

Podgoričkim ulicama odzvanja „Ostavke!, Ostavke!“, „Milo miči se!“, „Hoćemo pravdu!“, „Katniću, ubico!“

Protestanti nose parole „Mi smo zdravo tkivo“, „Radim na sebe“.

Ispred tužilaštva napravljena je bakljada.

Šćekić: Poskupite struju, čućete oluju!

„Institucije Crne Gore su postale karikatura. Večeras se ne čuje glas političara, već glas naroda“, kazao je karikaturista Goran Šćekić i poručio predsjedniku Crne Gore:

„Predsjednik Crne Gore je imao jednog prijatelja a sada nema nijednog. Volio ga ne volio – zbog njega si obolio!“.

On je naveo da korupciji u Crnoj Gori nema kraja,te da zato nema kraja ni ovoj koloni.

„Plaćamo najskuplju struju, najskuplje gorivo u regionu. U udžbenicima budućih generacija će pisati da će oni izmislili struju – a oni su izmislili samo račune za struju. Jedino su nam droga, pardon, banane najjeftinije.

Poskupite struju, čućete oluju!“, poručio je Šćekić.

Krivokapić: Mi smo država!

„Ovo je država koja ne sprovodi pravdu i ne sprječava nasilje na ulicama.

Generalni uhljeb RTCG Božidar Šundić pristao je da radi u interesu države a ne u interesu građana. Javni servis koji on vodi a mi plaćamo bavi se propagandom i mentlanom hirurgijom.

Hranimo maligni tumor koji nas ubija u pojam. Mi smo država“, naglasio je Miloš Krivokapić i dodao:

„Oduprite se!“

On je kazao da građani Crne Gore nisu ni teroristi, ni otmičari, navodeći riječi Đukanovića da bi htio da pregovara sa protestantima.

„Ne postoji institut pregovora između građana i čelnika države, jer je čelnik države dužan da služi narodu“, istakao je Krivokapić i poručio:

Okupićemo se opet i nećemo se razići dok to ne učine.

Dajemo im dvije nedjelje, što je mnogo više nego što zaslužuju. Ako ne razumiju da demokratija leži u građanima i da smo mi država, razumjeće kada se nakon isteka roka okupi 97.000 slobodnih građana spremnih da se bore do kraja“.

IN4S