Mještani Donje Lamovite kod Prijedora i ove godine očistili su površine oko tri pružna prelaza kako bi poboljšali preglednost i bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Mještani kažu da se za ovu akciju unazad tri godine dobrovoljno javljaju, te da učestvuju sa velikim zadovoljstvom i vedrim duhom.

Ističu da im je na prvom mjestu bezbjednost mještana. Dodatni motiv im je i druženje, jer nakon svake akcije odmore i nazdrave uz domaća pića.

U ovoj akciji učestvovao je i mještanin Duško Miletić.

– Preglednost preko zapuštenih pružnih prelaza ugrožava mještane koji svakodnevno prelaze preko njih. Tako je prije par godina voz na jednom prelazu udario u traktor na kojem su bile majka i ćerka, ali na sreću nisu teško povrijeđene. Želimo da izbjegnemo takve situacije- objašnjava on.

Miletić je inače odbornik u Skupštini grada Prijedora i on je među četvrociom odbornika koji su napustili Klub DNS-a u petak, te će djelovati samostalno od naredne sjednice.

– Više puta sam na Skupštini grada Prijedora apelovao da se uređuju pružni prelazi. Međutim iz gradske uprave kažu da je čišćenje povrošine uz prugu i pružne prelaze u nadležnosti Željeznica RS. Međutim, radnici ovog preduzeća očiste samo 20-tak metara sa jedne i druge strane prelaza, i to nije dovoljno za dobru preglednost- priča Miletić.

Pohvalio je prethodnog vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, Tihomira Timarca.

– Putem u Petrovom Gaju nije se moglo voziti od živica čije su grane prelazile preko puta. Ja sam postavio odborničko pitanje i Timarac je odmah reagovao i naredio da se ukloni živica- kaže on.

Srpskainfo