Dodik pomogao sarajevskom fudbalskom klubu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prvi put je javno progovorio o gestu koji je izazvao oduševljenje u Semizovcu pored Sarajeva.

Naime, Dodik je lokalnom fudbalskom klubu iz budžetske rezerve BiH poklonio 10.000 KM, a otkrio je i kako se to desilo.

– Široj javnosti bi mogao biti poznat i nedavni primjer kada se po dolasku iz Banjaluke u Sarajevo nismo mogli prizemljiti helikopterom zbog magle. Pilot je odlučio da spuštanje obavimo na igralištu u Semizovcu, onom naselju pored Sarajeva. Kada smo se iskrcali i krenuli prema prvom restoranu ili obližnjoj kafani, gdje bismo sačekali auto iz Sarajeva, oko nas su se počeli okupljati građani. Na kraju ih je bilo pedesetak. Јedan me je od njih u jednom trenutku upitao:

“Da li, predsjedniče, i nama možete pomoći?”. Kada sam ga upitao za vrstu problema, rekao mi je da građanima ovog malog mjesta treba 3.000 KM za postavljanje ograde oko igrališta, na koje smo upravo sletjeli, jer im tamo zalazi stoka i kvari im teren. Odgovorio sam da ću sa saradnicima takvu mogućnost brzo razmotriti, rekao je Dodik za Al Džaziru Balkan.

Prema njegovim riječima, čim je došao u zgradu Predsjedništva, dao je nalog da se prouči kako se tim ljudima može pomoći.

– Umjesto tri, koliko su tražili, za nekoliko dana im je odobreno 10.000 KM za igralište koje je tim građanima očigledno od životne važnosti – ispričao je Dodik.

Kako je objavljeno u “Službenom glasniku BiH”, Dodik je iz tekuće budžetske rezerve za 2018. odobrio 10.000 KM Fudbalskom klubu “Ozren” Semizovac na ime pomoći za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica.

Semizovac je naselje u sarajevskoj opštini Vogošća, čiji je dugogodišnji načelnik Edin Smajić iz SDA.

Srpskainfo/RTRS