Članovi Moto kluba “Otpisani” u akciji darivanja krvi (FOTO i VIDEO)

Članovi Moto kluba „Otpisani” su na svojim motorima prokrstarili gradom, a krajnje odredište bila je prijedorska služba Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. U akciji darivanja dragocjene tečnosti učestvovalo je dvadesetak bajkera.

Kad ih ovako pogledaš, rekao bi da su to neki opasni momci. A zapravo su to momci golubijeg srca, koji su uvijek spremni da pomognu i da se odazovu humanitarnim akcijama – poručio je jedan od „Otpisanih”, Željko Kasap.

Ovo nije prvi put da prijedorski bajkeri organlzuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, već je u pitanju tradicija, pojasnio je predsjednik MK “Otpisani” Slavko Vrućinić.

Mi, pored toga što vozimo motore i putujemo, od samog osnivanja imamo ideju da djelujemo u humanom pravcu. Siguran sam da će krv koju smo dali nekome mnogo značiti, možda i sačuvati život – kaže Vrućinic.

„Otpisani” poručuju da sa aktivnostima nastavljaju već u petak, 8. marta. Tada će pokazati da su džentlmeni u kožnim jaknama, jer će na Trgu majora Zorana Kartice, u 12 časova, dijeliti karanfile svojim sugrađankama.

Video: ELTA TV