Prebrojavanje spornih vreća sa rezultatima glasanja sa četiri biračka mjesta nije promijenilo rezultat provedenog opoziva načelnika Teslića. Milan Miličević i dalje će obavljati tu funkciju.

Nakon prebrojavanja i dalje pljušte optužbe suprotsavljenih strana, ali i krivične prijave.

Od četiri sporne vreće sa glasačkim materijalom , koje je komisija danas otpečatila, u dvije su utvrđene neregularnosti. Rezultati sa dva biračka mjesta, Očauš i Vlajići, i dalje su sporni, pa će konačnu riječ dati RIK.

– Ne može se sa sigurnošću utvrditi da su sporne vreće kao i materijal sa spornih glasačkih mjesta autentični, te komisija ne može da garantuje za rezultate – izjavila je predsjednica Komisije za sprovođenje opoziva Nikolina Ristić.

Članovi komisije radili su, kažu, pod velikim pritiskom, pa čak i prijetnjama smrću. Poslije zatvaranja biračkih mjesta, došlo je do prekida u radu Komisije kada je oko 30 neakreditovanih lica ušlo u zgradu, među kojima i načelnik opštine Teslić. Nakon prebrojavanja spornih vreća međusobne optužbe suprotstavljenih strana su nastavljene, a pljušte I krivične prijave.

– Krivičnim prijavama koje smo upravo pokrenuli i koje idu od članova ove komisije za sprovođenje referendum do predsjednika biračkih odbora koji su sve dozvolili, pa do onih koji su transportovali vreće u svojim automobilima, pa i do onih koji su kao organi reda pratili ove vreće – naveo je načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

– Јa očekujem da će institucije sistema prvo da utvrde kako i zašto je načelnik ušao i sklonio policajce ispred. Zatim kako i zašto je rekao da će prostoriju dići u vazduh, u kojoj se nalazilo devet ili 10 ljudi koji su nečija djeca i roditelji i onda svakako da se u procedure utvrdi i ko je zamijenio vreće – naglasio je predsjednik OO SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić.

Protiv opoziva, kažu u referendumskoj komisiji, glasalo je 9.737, dok se za opoziv izjasnilo 5.825 birača. U vrijeme prebrojavanja spornih vreća ispred sjedišta Komisije okupilo se oko 200 pristalica SDS-a. Sve se odvijalo pod budnim okom brojnih policajaca.

RTRS