„ON JE GAZDA SVIM PARTIJAMA U VLASTI“ Pandurevićeva tvrdi da je Dodik sposoban da u svaku stranku „UBACI SVOJE PRSTE“

Srpska demokratka stranka ostaje opozicija na nivou Republike Srpske, jer RS treba jak korektivni faktor, izjavila je potpredsjednica stranke Aleksandra Pandurević.

– Treba izvršiti korekcije u odnosu na prethodni period. Imali smo i periode pretjeranog kriticizma. Treba da razgovaramo sa vlašću u cilju pronalaženja rješenja. Premijer RS Radovan Višković čuje šta mu opozicija kaže, mislim da možemo mnogo uraditi pod uslovom da vlast ima sluha. SDS treba da bude korektivna opozcija SNSD, a ne opozicija Republici Srpskoj – izjavila je Pandurevićeva za N1.

Što se tiče Savjeta ministara, ona je rekla da postoji zaključak SDS da je spreman na razgovore sa svim strankama, ali SNSD treba da uputi inicijativu.

Prema njenim riječima, rezultati izbora kažu da je SNSD dominantna partija.

– S druge strane, Dodiku možete mnogo prebaciti kao političkom protivniku, ali on je tehnokratan. Sposoban je da ubaci svoje prste. Svim partijama koje su dio vlasti u RS – njihov gazda je Dodik, i Demosa i DNS. Dodik ima i određene uticaje u SDS, određene veze i ljude – izjavila je Pandurevićeva.

Njeno mišljenje je da Dodik vješto vlada po matrici „zavadi pa vladaj“.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

– Što se SDS tiče, nakon izbora se atmosfera sliježe, bilo je turbulencija, previranja, problema. Ono što me raduje iz razgovora sa kolegama i ljudima koji su imali različita viđenja – te strasti se sliježu. Zajednički interes svima je kako sačuvati stranku i unutrašnje jedinstvo. Prioritet SDS treba da bude da sredi infrastrukturu, da ojača i da se pozicionira – rekla je Pandurević.

Komentarišući rezultate referenduma za opoziv za načelnika Teslića Milana Miličevića, rekla je da je on bio sam protiv svih.

– Znala sam da građani biraju lokalnu vlast, mnogo su kritičniji nego kada biraju Republičku. Biraju ljude kod kojih idu da rješavaju probleme. Biraju između komšija. Znam dosta i o Bogdaniću, ali sam znala da će izabrati Miličevića – kazala je Pandurevićeva.

Srpskainfo