Malo je onih koji nisu čuli za tešku sudbinu Milje Medić iz Brezičana kod Prijedora. Stradala su joj tri sina i unuk. Milju su danas posjetili predstavnici Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

Svakim danom tuga je sve veća, kroz suze svjedoči Milja Medić. Njen prvi sin umro je nesrećnim slučajem, sa svega dvije godine. Drugi je prije posljednjeg rata stradao u saobraćajnoj nesreći, dok je treći, Zoran, život izgubio na Han Pijesku boreći se kao pripadnik Vojske Republike Srpske. Prije nekoliko godina, poginuo je i Miljin unuk, Zoranov sin.

Ostala mi je samo unuka. Imala sam i brata ali je umro prije dvije godine. Prije njega mi je umrla sestra od 20 godina – s tugom priča Milja.

Staračke dane ona provodi sa bolesnim suprugom Svetozarom. Žive skromno, od penzija i invalidnine, a većina primanja im odlazi na lijekove. Јedina želja im je da zaposle unuku.

Milju su, povodom 8. marta, posjetili predstavnici gradske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila i uručili joj skromne poklone.

– Na našem području mi nemamo ljude koji su imali veću tragediju od njih. I poručujem da se to dijete zaposli. Ona je u Šumariji odradila pipravnički staž i nadam se da će se naći razumijevanje i da će je neko zaposliti – apelovala je predsjednica Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca Prijedor Zdravka Karlica.

Trideset sedam prijedorskih porodica u prethodnom ratu izgubile su sinove jedince. Ova organizacija danas obišla i majke stradalih boraca.

RTRS