Košarac: SDS i PDP pokušali da uđu u vlast na nivou BiH umjesto SNSD-a

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavičkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da postoje informacije da su SDS i PDP pokušale da uđu u vlast na nivou BiH umjesto SNSD-a i njegovih koalicionih partnera, te istakao da bi takav model bio loš jer ne predstavlja volju birača u Republici Srpskoj.

Košarac je naveo da je SNSD imao informaciju da je poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić rekao da su ga kontaktirali.

– Mislim da su se /SDS i PDP/ pokazali vrlo učinkovitim za druge strukture u BiH, a najmanje su bili učinkoviti za Srpsku – rekao je Košarac za Euroblic.

Kada je riječ o mogućnosti da SDS-u i PDP-u bude ponuđeno da sa SNSD-om zajedno uđu u vlast na nivou BiH, Košarac kaže da nije uključen u razgovore, ali da ima informaciju da se vode i da je dogovoreno da zajednički nastupaju u Sarajevu.

– Vidjećmo kakav će biti stav drugih političkih partija koje danas ne čine vlast u Srpskoj, ali imaju svoje predstavnike na nivou BiH. Politika SNSD-a i sada i prethodne četiri godine, kada smo bili opozicija u Sarajevu, jeste manifestacija političkog jedinstva srpskog naroda i političkih struktura na zajedničkom nivou vlasti – rekao je Košarac.

Kada je Srpska jedinstvena u Sarajevu, dodao je Košarac, tada je veoma jaka i ne može ni na koji način biti ugrožena.

– Nažalost, bili smo svjedoci u prethodne četiri godine, kada je SzP vodio integrisanu politiku sa SDA, da je negirao stavove institucija Republike Srpske i takvim politikama je Srpska dovedena u fazu ugroženosti – naveo je on.

Košarac je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su predstavnici opozicije došli na nedavni sastanak kod predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kada je lider SDA Bakir Izetbegović najavio mogućnost za pokretanje inicijative o promjeni naziva Republike Srpska.

– Shvatili su da je jedino mjesto Banjaluka i institucije Republike Srpske – naglasio je Košarac.

Govoreći o NATO-u, Košarac je naglasio da Republika Srpska neće mijenjati svoj stav o vojnoj neutralnosti koji su u Narodnoj skupštini Srpske podržali i vlast i opozicija.

Prema njegovim riječima, SNSD, kao najjača politička partija srpskog naroda će biti orijentisana na svoje političke ciljeve, zajedno sa koalicionim partnerima.

– Naša zadaća će biti da te poslove na nivou BiH obavljamo u skladu sa interesima Srpske i našeg naroda – rekao je Košarac.

SRNA/RTRS

Preporuka

Advokatski tim posjetio Karadžića – nove por...
views 63
Upkos drakonskoj kazni, nekoliko časova, nakon izricinja presude, prvi predsjednik Republike Srpske, posalo je poruku svom advokatu da su srpski narod...
OTVORENO PISMO Srpske žrtve traže zaštitu instituc...
views 110
Bivši logoraši i porodice nestalih Srba iz srednjeg Podrinja i Birča uputili su danas otvoreno pismo medijima i institucijama Republike Srpske u kojem...
“OVO JAČA NAŠ ŽIVOT” Mišković i Dodik otvorili NAJ...
views 559
Najveći tržni centar u BiH “Delta Planet” otvoren je danas u Banjaluci. Umjesto klasičnog presijecanja crvene vrpce, Miroslav Mišković, vlasnik kompan...
Lazanski: BiH nakon presude udaljena od pomirenja
views 22
Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da je presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću udarac prema Srbima kao n...
Mektić u Zagreb došao na operaciju službenim autom...
views 162
Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić došao je privatno u Zagreb službenim automobilom i u pratnji obezbjeđenja,...
Nova srpska demokratija: Nastavak terora nad Srbim...
views 14
Nova srpska demokratija smatra da je drugostepena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću "nastavak terora nad Srbima", te nagl...