Od prvog upucavanja brojila za mJerenje potrošene električne energije prošlo je više od mjesec dana, ali još se uvijek ne zna ko je misteriozni strelac ni kakav se motiv krije iza ovog nesvakidašnjeg slučaja.

Policija od prvog dana radi na rasvjetljavanju ovog slučaja. Podsjetimo, prva ustreljenja otkrivena su 5. i 6. februara, kada su oba dana nađena po 22 upucana brojila na više lokacija, u Loznici i Banji Koviljači.

Sa posljednjih šest, do sada je ukupno na meti bilo 50 oštećenih brojila, a pričinjena šteta je, kažu u Elektrodistribuciji Loznica, oko dva i po miliona dinara.

Thumbnail

Poslednje ’’streljanje’’ brojila otkriveno je 20. februara u lozničkom naselju Klupci, kada je pucano u šest brojila na izdvojenim mjernim mestima i od tada strelac nije aktivan. Ovih dana je ED Loznica završila popisivanje potrošnje struje i tom prilikom nisu nađena nova ustreljena brojila na terenu, a ukupno ih je oko 65 hiljada u njenoj nadležnosti, na području Loznice, Malog Zvornika, Krupnja, Ljubovije, dijelova Šapca i Bajine Bašte.

Lozničani kažu da je neko izgleda veoma ljut na ED Loznica, ili ceo EPS kada je imao vremena, strpljenja i municije da ustrijeli 50 brojila i to u naseljenim dijelovima, pri čemu niko od građana nije ’’ništa ni čuo, ni vidio’’. Na licu mjesta nađena su zrna metaka, a prilikom upucavanja brojila potrošači nisu ostajali bez struje, već bi uređaj prestajao da mjeri potrošnju.

Kurir.rs