Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć su na području Istočnog Sarajeva slobode lišili jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo Damira Ostojića, potvrđeno je za RTRS u MUP-u Srpske.

Kako RTRS saznaje radi se o Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva, koji je od ranije poznat policiji.

Sumnja se da je Samardžija ukrao vozilo kojim se ubica dovezao na mjesto zločina. Vozilo je poslije pronađeno.

U žižu javnosti dospio je krajem prošle godine kada je uhapšen zajedno sa još tri osobe zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca.

Mediji pišu da se sumnjalo da je on jedna od soba koja se vidi i u spornom automobilu “seat leon” koji je snimljen u blizini mjesta ubistva policajaca.

Zbog toga je bio uhapšen, a nakon što je pušten iz pritvora žalio se na brutalnost policije i da je pretučen tokom saslušanja.

Zajedno sa advokatom podnio je tužbu protiv MUP Kantona Sarajevo.

Zadnji put kada ga je policija tražila, navodno je dobio dojavu da će biti uhapšen i pobjegao je prije dolaska policije.

On je ranije tvrdio da nema veze sa ubistvom policajaca, te da ima alibi jer su ga snimile kamere kako se tukao u blizini policijske stanice u Palama.

Iako je postojala informacija da je na njegovoj odjeći nađeni barutni tragovi, on je to demantovao, navode mediji.

Ovo nije jedini put kada je Samardžija hapšen.

RTRS