U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati ugodno toplo vrijeme, a padavine će do večeri prestati u svim krajevima.

Tokom prijepodneva u Hercegovini se mogu javiti pljuskovi sa grmljavinom. Tokom dana padavine će oslabiti i prestati od sjevera ka jugu uz djelimično razvedravanje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren jugozapadnii vjetar. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na sjeveru oko 18 stepeni Celzijusovih. U planinama će biti dosta svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na istoku pada slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

Najhladnije jutros je bilo u višim predjelima. Na Bjelašnici je u 7.00 časova izmjeren minus jedan stepen, a na Han Pijesku i na Čemernu tri.

Na Ivan Sedlu, u Gacku, Kalinoviku i Novom Gradu jutros je bilo pet stepeni, na Sokocu, u Srpcu i Krupi na Uni šest, u Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Ribniku, Bihaću, Gradačcu i Sanskom Mostu sedam, u Banjaluci, Brčkom, Foči, Livnu, Tuzli i Rudom osam, u Bijeljini, Višegradu, Sarajevu i Bugojnu devet, u Doboju, Zvorniku, Srebrenici, Grudama i Širokom Brijegu 10, u Trebinju i Mostaru 11 i najtoplije u Neumu 14 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS