NOVI SKANDAL NA HRT Javni servis emitovao izjave boraca ispred natpisa “UBI SRBINA”

Hrvatska radio-televizija (HRT) emitovala je prilog u kojem su hrvatski ratni veterani davali izjave dok je u pozadini stajao natpis “Ubij Srbina”.

Portal “Indeks” prenosi da najnoviji primjer dokazuje da HRT ostaje dosljedan u skandalima i da baš nikome odgovornom za tu emisiju i informativni program ništa nije bilo sporno.

– To je trebalo da bude lijepa priča o pozitivnoj akciji i o Korčulanima koji su povodom dana ratnih veterana došli u Vukovar kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama svojih saboraca, ali HRT je i tu uspio da ugura govor mržnje i parolu o ubijanju Srba – navodi “Indeks”.

Bu dale i vi i branitelji NEZNATE ništa pametno da u radite pa lupeta te paraziti

Posted by Baldo Pavlina on Petak, 8. March 2019.

Tokom izjave u “Regionalnom dnevniku” jednog mještanina Vela Luke i tokom izjave Tomislava Josića, javnosti poznatog kao kolovođe protesta u Vukovaru na kojima su razbijane ćirilične table, u pozadini je stajao grafit “Ubij Srbina”.

– HRT ili nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba ne smeta – navodi “Indeks”.

Taj portal piše da to, očigledno, nije primijetio, ili mu nije smetalo, ni HRT-ov snimatelj na terenu, koji je čak tokom Josićeve izjave malo pomjerio kameru tako da se još bolje vidi natpis, a nije smetalo ni bilo kojem uredniku na HRT-u.

– Ako već snimatelj nije mogao da napravi kadar bez pozadine na kojoj je ispisan govor mržnje, mogli su barem da zamagle taj dio – konstatuje portal.

Index.hr/Srpskainfo