Stefan Samaradžija je uhapšen u četvrtak uveče zbog sumnje da je ukrao automobil koji je koristio ubica prilikom likvidacije Damira Ostojića Šijana u Banjaluci.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su inspektori tokom šestomjesečne istrage došli do informacija da Samardžiju mogu povezati s ubistvom Ostojića.

– Inspektori ga sumnjiče da je oko mjesec dana prije ubistva ukrao automobil „škoda oktavija“ u Sarajevu. Riječ je o vozilu koje je poslije ubistva pronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banjaluke. U vozilu su nađeni i dijelovi puške, koja je bila u potpunosti uništena. Vozilo je do te mjere izgorjelo da inspektori nisu mogli prepoznati o kojem modelu je riječ – pojasnio je naš izvor.

Kako Srpskainfo saznaje, inspektori su u četvrtak pozvali Samardžiju u policijsku stanicu Pale na razgovor, a zatim ga obavijestili da je uhapšen zbog ubistva Ostojića.

– Dozvoljeno mu je bilo samo da se javi advokatu i majci, a zatim je upućen u Banjaluku – rekao je naš sagovornik.

Tri puta saslušan

Advokat Bojan Veselinović, koji brani Samardžiju, juče nam je rekao da nema informaciju zbog čega je tačno uhapšen njegov branjenik, ali je istakao da je u ranijem periodu on već tri puta saslušan oko ubistva Ostojića.

Prema nezvaničnim inforamcijama, Tužilaštvo je nedavno dobilo rezultate DNK vještačenja određenih predmeta, pa je moguće da je zbog toga ponovo uhapšen Samardžija.

Zanimljivo je da se Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nije oglasilo povodom hapšenja osumnjičenog.

U Republičkom tužilaštvu, koje vodi istragu, potvrdili su za Srpsakinfo da je uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ostojića.

– Nakon što tužilac ispita osumnjičenog, donijeće odluku da li će mu predložiti pritvor i koji su dalji koraci u istrazi – rekli su nam u Tužilaštvu.

Sačekuša

 

 

 

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine nedaleko od svoje kuće kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici u Banjaluci.

Foto: privatna arhiva/screenshot Facebook

Ubica je pripremio sačekušu, a iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući u Ulici Duška Trifunovića.

Nakon toga je pobjegao kroz šiblje i drveće prema ulici gdje ga je vjerovatno čekao saučesnik.

Ostojić je usmrćen na licu mjesta, a njegova supruga Sandra je zadobila više prostrelnih rana.

Tokom istrage ovog slučaja policija je ispitala više od 100 osoba, među kojima ima i onih s “podebljim policijskim dosijeom”.

Duže vremena se može čuti da se ovo ubistvo može povezati sa obračunom kriminalnih grupa u regiji, a sumnja da sa iza zločina stoji „škaljarski klan“  iz Crne Gore.

Potpis ubistva Šijana upravo podsjeća na to kako svoje suparnike ubijaju iz „škaljarskog klana“. Oni svoje žrtve ubijaju iz automatskih pušaka, sa velikim brojem hitaca, a nakon likvidacije pale vozila.

Dosije

Ubijeni Damir Ostojić Šijan bio je poznat policiji po krivičnim djelima. U njegovom policijskom dosijeu se navodi da je počinio šest krađa  prije 2000. godine.

Osim toga, tokom 2011. godine osuđen je na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 2.000 maraka zbog pokušaja ubistva na mah. Tada je pucao na Jelenka Sjenicu, kojeg je ranio.

Tokom 2011. je dovođen u vezu s drogom.

Srpskainfo