Marija Lukić, koja je tužila predsjednika opštine Brus Milutina Јeličića za seksualno uznemiravanje, dobila je poruke putem društenih mreža u kojima se navodi da se razmatra da je “uklone” kao lidera GI SDP Olivera Ivanovića koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

List Danas piše da je Marija Lukić dobila poruke putem Tvitera od izvjesnog Slaviše Nikolića u kojima je on upozorava da predstavlja “prijetnju po vlast” i da može da se desi “da oni odluče” da je “uklone kao Olivera”.

U porukama je navedeno i da je upozorava zbog djece, jer “djecu niko ne smije da dira … a djeca moraju da imaju majku”, zbog čega je nejasno, navodi list, da li poruka predstavlja prijetnju, zastrašivanje ili upozorenje nekoga ko ima informacije iz krugova bliskih vlasti.

Marija Lukić kazala je za Danas da ne zna ko je Slaviša Nikolić i da je veoma uplašena.

– Poslala sam skrinšotove inspektorima, ali u ponedjeljak moram to i zvanično da prijavim. Preplašena sam i ne znam više kome da se obratim, jer ja do sada nisam ni od jedne institucije dobila nikakav odgovor – rekla je ona.

List navodi da se u posljednjoj poruci na nalogu, Nikolić izvinio Mariji Lukić navodeći da radi mnogo naporan posao “6 puta 24 u sedmici” i da je uvidio da ima “psihičke posljedice”.

Predsjednika opštine Brus više žena je optužilo za seksualno uznemiravanje, a trenutno je suđenje u toku zbog seksualnog uznemiravanja Marije Lukić.

Od kada je proces počeo, Marija Lukić je postala meta prijetnji, zastrašivanja i uvreda.

Iako je Јeličić ranije javno saopštio da podnosi ostavku, on je i dalje na toj funkciji i kako list navodi, u četvrtak u Brusu organizuje miting podrške samom sebi.

BETA/RTRS