“Ne znam kako ću preživeti”: Majka danas iz groba u Banjaluci otkopava telo sina Davida Dragičevića

Zahtev su podneli roditelji 21-godišnjeg mladića da bi ga sahranili u austrijskom gradiću Viner Nojštad

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića najavljena je za danas na groblju u Banjaluka. 

Zahtev su podneli roditelji 21-godišnjeg mladića da bi ga sahranili u austrijskom gradiću Viner Nojštad. 

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo telo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. marta 2018. godine. 

Devet meseci trajala su okupljanja građana, a koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umešan u sve što se dešavalo.

Foto: Facebook/Davor Dragičević

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog deteta ostanu u zločinačkoj državi.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banjaluku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svako veče pali sveće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banjaluke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti tražiti u Evropi.

Okupljanje grupe građana “Pravda za Davida” održano je sinoć ispred Hrama Hrista spasitelja u Banjoj Luci. 

Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

– Ne znam kako ću preživeti. Videćemo. Ne znam. Teško je nositi se sa svim što se dešava. Ja više ne znam na koji način da objasnim ljudima kako se osećam, neka se svako pokuša staviti na moje mesto i sve će mu biti jasno – rekla je sinoć Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Podsjećamo, iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ranije je saopšteno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dve ili tri osobe, bežeći pao u reku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem. 

Telegraf.rs