Dogovorio sam susrete Bakira, Milorada i Zlatka. Gordana Tadić mi je sestra. Ovo je igra protiv nje. BMW sam platio 25.000 KM. Zbog ministra sigurnosti sam nesiguran.

Gost večerašnjeg Centralnog dnevnika bio je Mato Đaković, koji je ovih dana u žiži javnosti zbog afere oko kupovine automobila Ivana Bandića sa diplomatskim tablicama, povezali su ga sa Obavještajnom službom Hrvatske i selefijama. Tokom gostovanja otkrio je nekoliko stvari koje do večeras nikada nije iznosio.

– Ja sam to vozilo vozio od septembra, oktobra sa diplomatskim tablicama I nisam mogao staviti druge tablice, jer je to vozilo i dalje bilo tuđe.

Kaže da je ovo napisan scenarij i da se sve planira u sarajevskom kafiću.

– Ne postoji novinar u BiH koji može da ima ove informacije, a da ih neko nije izdiktirao.

Prema svemu sudeći, Đaković je trebao u vozilu sa diplomatskim tablicama odvući oružje selefijama.

– Kažu da sam trebao neko oružje iz MUP-a RS prevući u Kalesiju ili Zenicu, a u Zenici nisam bio 15 godina. Mi znamo jako dobro da je ovo igra protiv glavne tužiteljice. Sa njom sam za tri godine bio na tri sahrane, a sad ću se svaku noć družiti sa njom.

Đaković je izjavio da smatra da Mektiću smeta te da ga prati već dvije godine.

– Dragan Mektić mi je napravio pakao od života. ONO me je danas nazvalo imenom onog monstruma sa Novog Zelanda! I po čijem nalogu dvije godine Mektić radi na ovom slučaju? Znate li da OSA svoje naloge šalje Zvizdiću, Bevandi i Šaroviću? Odakle onda Mektić ovo sve zna, a Mijo Kršić ne zna? I Avdu Avdića i Dragana Mektića ću da tužim do Haga. Ovo je grupna optuzba. Ja zbog ministra sigurnosti ne zivim sigurno. Ovo samo bolestan um moze izmisliti.

Na pitanje zašto nije želio da bude zajedno u večerašnjem Face to Face-u sa Avdom Avdićem, Đaković odgovara:

– Ja ne želim sa tim čovjekom u istom gradu biti, a ne u istoj emisiji. Oni znaju, a i ja znam da je ovo što ja pričam istina. I vrijeme je ili da Gordana Tadić ode ili da Dragan Mektić ode.

Šta je rekao Milorad Dodik na sve to?

– Pokušao je da me smiri i rekao mi je da se smirim, jer kaže vidiš u kakvoj državi živimo? Ja se sa Dodikovom politikom ne slažem, ali je on meni prijatelj. A sad ekskluzivno da otkrijem u tvojoj emisiji: ja sam uradio sastanak Dodika i Izetbegovića u kafani ”Barka”. Po molbi i želji Izetbegovića. Ja sam zakazao sastanak Lagumdžije i Dodika u Laktašima! I zvao sam Izetbegovića da uradimo intervju. Nije mi se javio. Pretpostavljam da je znao za ovu aferu, jer mi je samo odgovorio da je zauzet i da ne može.

Đaković je, na kraju, naglasio da od tužbe neće odustati.

– Moj grijeh prema Srbima je što sam oženio Srpkinju. Imam kćerku Bošnjakinju, a ja sam Hrvat. Pa gdje sam ja prispio onda? Ali… Jedan Dragan Mektić me neće otjerati odavde. Ja od tužbe neću odustati.

Za kraj Mato se našalio te dodao:

– Postao sam popularniji od Jelene Karleuše, još samo da me Vrašnješ nazove.

Face.ba