Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je danas da će u ovoj godini na području grada biti izgrađeno najmanje 20 novih asfaltnih saobraćajnica i puteva.
“Dio po dio grada ćemo dovoditi u kvalitetno putno stanje da bismo izbjegli probleme koji su nastali u prethodnih godinu dana zbog blokade tendera od izvođača radova”, rekao je Đaković novinarima u Kozarcu gdje je danas obišao mjesto završnih radova u Partizanskoj ulici.

Dužina dionice je oko 650 metara, širina pet metara, a vrijednost investicije oko 74.000 KM.

“Povezali smo dijelove Kozarca, nastavljamo dalje projekte i realizaciju rekonstrukcije i izgradnje novih asfaltnih puteva”, dodao je Đaković.

Odbornik u Skupštini grada Prijedora iz Kozarca Sabahudin Garibović rekao je da je ova ulica bila dotrajala i da je sanaciju odobrio gradski parlament.

“Mnogo znači za ovo stanovništvo jer povezuje dvije najveće mjesne zajednice na području Prijedora, tako da se zahvaljujemo Skupštini grada i svim odbornicima koji su eventualno dali zeleno svjetlo za ovaj dio puta”, dodao je Garibović.

Odbornik u Skupštini grada iz Kozarca Mesud Trnjanin zahvalio je gradonačelniku i administrativnoj službi grada za razumijevanje da se uđe u realizaciju ovog projekta jer Partizanska ulica povezuje Kozarac i Kamičane.

“Ovo je bilo prioritetno za sve građane ovog dijela Kozarca i Kamičana i nadam se da će ovi projekti u budućnosti biti nastavljeni”, dodao je Trnjanin.

Foto: prijedorgrad.org

Video:Kozarski