Za vratove se uhvatile pristalice dvije struje SDS-a

Tubin tvrdi da je dobio dva udarca, jedan u vrat, a drugi u glavu, dok Berić kaže da je riječ o izmišljotinama

U prijedorskom SDS-u mjesecima ključa, a sve je eskaliralo preksinoć na sjednici Gradskog odbora (GO), kad su se sukobile pristalice i protivnici predsjednika GO Milana Tubina.

Dok prvi tvrde da su u općoj gužvi fizički napadnuti, Tubinovi protivnici kažu da je bilo samo koškanja. Cijelim slučajem pozabavila se i policija, iz koje je potvrđeno da im je remećenje javnog reda i mira u Srpskoj demokratskoj stranci prijavljeno preksinoć oko 19 sati, kao i da se ispituju okolnosti pod kojima se ono dogodilo.

Tubin: To je nezapamćeno  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Tubin: To je nezapamćeno

Spominjali ministre

Tubin, koji je i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je za “Avaz” da nije stigao ni pročitati dnevni red kad je u salu nahrupila grupa od deset do 15 ljudi.

– Na čelu s Dušanom Berićem. U grupi su bila samo dva člana GO. Njih sam pozvao da ostanu, a ostale sam zamolio da izađu. Nisu me poslušali pa sam prekinuo sjednicu da bi ta gospoda, na čelu s Berićem, zavikala: “Ne dajte da izađu, tucite ih!” To je nazapamćeno – kaže Tubin.

Priča da je nakon toga počelo “hvatanje za vratove”, u kojem je, tako tvrdi, dobio dva udarca, jedan u vrat, a drugi u glavu.

Intervenirala i policija  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Intervenirala i policija

Stigla je i policija, ali nakon njihovog odlaska, kaže Tubin, prijetnje, koje je jučer  objelodanio i na FB stranici SDS-a, nisu prestale.

– Zdravko Torbica pohvalio se kućnim prijateljstvom i lovom sa ministrom Lukačem (Dragan, ministar unutrašnjih poslova RS, op. a.), čime će, kao, spriječiti pokretanje odgovornosti pojedinaca. Svojim vezama sa ministrom Kasipovićem (Anton, ministar pravde, op. a.) prijetio je i Berić. Smatram da su imena ministara zloupotrijebili, mada planiram da ministre javno, već na prvoj Skupštini RS, pitam je li to tačno – kaže Tubin te dodaje da prijedorski SDS djeluje opoziciono u gradskom parlamentu.

Berić: Nikad se nisam potukao  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Berić: Nikad se nisam potukao

Dokazati klevete

Torbica tvrdi da ministrovo ime nije spomenuo te da će Tubin svoje klevete morati i dokazati. I Berić, bivši predsjednik SDS-a Prijedor, jučer je u izjavi za “Avaz” demantirao Tubina, uz tvrdnju da je riječ o izmišljotinama.

– Nikome nisam prijetio, pogotovo ne ministrom. Prvi put to čujem. Nikad se nisam potukao ni posvađao, a da se na kraju nisam pomirio. Imam 63 godine i nikad na sudu nisam bio – kaže Berić.

Poderali jaknu kao kakve babe

Berić tvrdi da su preksinoć došli da se dogovore kako će praviti unutarstranačke izbore, kao i da je Tubin s vrata tražio da izađu.

– Niko nije htio pa je došlo do koškanja. Poderali su neku jaknu, kao kakve babe. Da je bilo tuče, valjda bi nekome bio razbijen nos – kaže Berić te dodaje da Milan Tubin nije njegov predsjednik, kao i da SDS u Prijedoru nema Gradski odbor, jer ga je raspustila Skupština stranke.

Avaz

Preporuka

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav pro...
views 91
Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” održan je u nedjelju 24. marta 2019. u Nacionalnom parku “Kozara”. Pohod je započeo od Rajkovića pr...
OŠTAR DEMANT BIVŠIH ODBORNIKA DNS “Nismo željeli b...
views 426
Bivši odbornici DNS-a u Skupštini grada Prijedora Predrag Starčević, Duško Miletić, Želimir Kos i Goran Vučkovac demantovali su navode iz današnjeg sa...
“Cromex” počeo proizvodnju motocikla (...
views 307
U .Cromex-u", firmi za obradu metala, počeli su s proizvodnjom motocikla zapremine motora do 50 kubika. Preko 60 odsto novog proizvoda nastalo je u po...
Odgođena sjednica Skupštine grada
views 100
Na zahtjev Gradonačelnika, Predsjednik Skupštine Sead Jakupović, odgodio je sjednicu Skupštine zakazanu za 27.03.2019. godine, uz dogovor sa predsjedn...
TURBULENCIJE U PRIJEDORU Odgođena sjednica Skupšti...
views 336
Sjednica Skupštine grada Prijedora koja je trebalo da bude održana sutra odgođena je, saznaje Srpskainfo. – Odluku o odgađanju sjednice jed...
U NP KOZARA otkrivene 44 nove vrste tvrdokrilaca
views 34
Banjalučko Udruženje građana Centar za životnu sredinu saopštilo je da su na području Nacionalnog parka "Kozara" otkrivene 44 nove vrste tvrdokrilaca....