Zanimljiva utakmica odigrana je na banjalučkom Predgrađu u kojoj su se sastali rivali koji žele plasman u Ligu za prvaka.

Stadion: Željezničara na banjalučkom Predgrađu. Gledalaca: 200. Sudija: Vojislav Vuković (Brčko) 8. Strelci: Kulenović u 25. i 36. i Marković u 60. minutu za Željezničar (BL), a Ramić u 7. minutu za Rudar Prijedor. Žuti kartoni: Bosančić, Bilal, Kulenović, Teodorović, Babić (Željezničar), Dizdarić, Kukavica, Mujagić, Marmat (Rudar Prijedor).

ŽELJEZNIČAR (BL): Avdukić 6,5, Čolić 7, Kuprešak 7 (od 90+3. Šaula -), Babić 7, Kulenović 8, Bosančić 7, Marković 7,5 (od 76. Teodorović -), Bilal 7, Kuzmanović 7 (od 90. Kalabić -), Milanović 7, Petrović 7.

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović 5,5, Ramić 7 (od 76. Sajak -), Lezić 6, Dizdarić 6, Gavranović 6,5, Pekija 6, Kukavica 6 (od 57. Kovačević 6), Mrkić 6 (od 61. Marmat -), Mujagić 5,5, Marić 5,5, Davidović 6.

Igrač utakmice: Luka Kulenović (Željezničar).

Zanimljiva utakmica odigrana je juče na banjalučkom Predgrađu u kojoj su se sastali rivali koji žele plasman u Ligu za prvaka. Gosti iz Prijedora su poveli još u ranoj fazi utakmice, ali nisu uspeli da izbegnu poraz, pa su posle šest uzastopnih susreta za bodove teren napustili pognute glave.

Već u sedmom minutu Nedim Ramić je iskoristio nepažnju domaće odbrane i matirao iskusnog čuvara mreže Asmira Avdukića i činilo se da će “rudari” napraviti velike probleme Banjalučanima. Ipak, tako nije mislio Luka Kulenović koji je prvo u 25. minutu izjednačio rezultat na 1:1, lepim golom, a jedanaest minuta kasnije doneo i potpuni preokret svojim drugim golom. Bio je to rezultat prvog dela utakmice.

U nastavku susreta domaći trener Zoran Ćurguz je tražio od svojih igrača strpljivu i disciplinovanu igru, Banjalučani su vešto čuvali svoju prednost, da bi u 60. minutu najbolji strelac prvoligaškog karavana Republike Srpske Bojan Marković postigao treći gol za svoj tim i definitivno rešio pitanje pobednika. Poslednjih pola časa igre nije bilo golova, gosti su pokušavali da ublaže poraz, ali nisu uspeli. Na kraju zaslužena pobeda Banjalučana za povratak na četvrtu poziciju na tabeli.

https://www.instagram.com/p/BvI4W4Sh2ng/?utm_source=ig_embed